Wat is Quimmo.be?

Quimmo.be is een onafhankelijk initiatief dat het beheer van de Belgische mede-eigendommen transparanter maakt. Niet zozeer omdat de syndici hun werk niet goed zouden doen, maar gewoon omdat een algemene vergadering van twee uur per jaar nu eenmaal geen goede basis is voor een effectief beheer, met voldoende inspraak. Eigenaars kennen vaak elkaar niet eens en zijn onvoldoende op de hoogte van de details en gevolgen van de investeringsvoorstellen. Toch moeten ze op de algemene vergaderingen stemmen over investeringen van soms tienduizenden Euro’s. Uit onze enquête blijkt dan ook dat meer dan de helft van de mede-eigenaars niet tevreden zijn met het verloop van hun vergadering.

Quimmo.be maakt komaf met deze manier van werken!

Quimmo maakt het voor elke mede-eigendom mogelijk gratis een private zone voor uw appartement op deze website aan te maken en daarin het hele jaar door, met alle mede-eigenaars te participeren in het beheer van uw gebouw. Speciale computerkennis heeft u hier niet voor nodig en eenvoudige handleidingen zijn voorzien. In mei 2010 is ook de nieuwe wet op mede-eigendom gestemd in het parlement. Wanneer u de samenvatting van deze nieuwe wet leest begrijpt u ook hoe Quimmo.be perfect complementair is aan het wetgevende werk en u toelaat uw appartement beter te beheren.

Lees hier wat de pers schrijft over Quimmo.be.

Rondleiding van de mogelijkheden van Quimmo.beWelke functies biedt Quimmo?

Documentenbeheer: al de documenten van uw gebouw kunnen op Quimmo.be opgeslagen en door alle mede-eigenaars geconsulteerd worden: basisakte, huisreglement, polissen, informatie nodig voor een EPC aanvraag, onderhoudscontracten, verslagen van vergaderingen, … maar ook lastenboeken of offertes, die vandaag niet verspreid worden omdat de verzending per post te duur is.

Quimmo.be is echter veel meer dan een archief met documenten!

Private en Publieke forums:
Op de private forums van uw gebouw kunt u wanneer u maar wil met uw mede-eigenaars communiceren. Over problemen met de liften of rommel aan de brievenbussen. Maar net zo goed over uw zoektocht naar een babysit in het gebouw of de gezamelijke aanvraag van een EPC keuring.
De publieke forums op Quimmo.be zijn voor iedereen toegankelijk. Hier kunt u met bewoners van andere gebouwen communiceren over mede-eigendom. Van technische problemen met liften, over dagelijks beheer tot en met juridische vragen.
 

Algemene vergaderingen: waar de meeste eigenaars vandaag slecht voorbereid op de algemene vergadering komen en er slechts een aantal minuten per thema gepraat kan worden, kunt u op Quimmo.be reeds maanden op voorhand iedereen in detail inlichten over de voorstellen. Deze kunnen dan ook tussen alle deelnemers besproken en verbeterd worden.
En als uw VME hierdoor op de volgende vergadering al kan beslissen i.p.v. een probleem pas beginnen te behandelen, wint u een jaar tijd...

Raad van Mede-eigendom: publiceer de stand van zaken van een probleem één maal op uw site op Quimmo.be i.p.v. tien maal mondeling op de vraag van verschillende eigenaars te moeten antwoorden.
Verslagen: de nieuwe wet verplicht de eventuele raad van mede-eigendom minstens 2 maal per jaar samen te komen en achteraf verslag uit te brengen aan alle eigenaars. Het verslag kan eventueel gewoon bestaan uit een neerslag van de communicaties op Quimmo.be en kan voor de eigenaars met Internet toegang ook via Quimmo.be verdeeld worden. Bovendien kunnen er daarna dadelijk suggesties uitgewisseld worden.
 

Prijsdatabank: Quimmo.be is ook gestart met het oprichten van een prijsdatabank. Voor veel voorkomende posten zoals liften, schilderwerken, verzekeringen, enz. kunnen leden de prijzen in hun gebouw vergelijken met de gemiddelden van andere gebouwen. Zo kunt u de syndicus vragen de contracten opnieuw te onderhandelen als er grote afwijkingen vastgesteld worden.
 

Prijsforum: voor complexere investeringen, die niet zomaar in een gemiddelde te vatten zijn, kunt u met bewoners van andere appartementen informatie uitwisselen in het Prijsforum.

  Artikels: in de zone met artikels proberen we u relevante informatie te brengen over alles wat met een mede-eigendom te maken heeft. Van wijzigingen in de wetgeving tot praktische tips.

Quimmo.be is enkel voor eigenaars van wooneenheden in een gebouw. Later willen we ook een beperkte toegang voor huurders aanbieden, maar dit is vandaag nog niet het geval. Als u huurder bent, bezorg deze informatie dan aan uw verhuurder. U heeft zelf ook voordeel bij een beter beheer.

Quimmo.be is onafhankelijk. Sommige syndici bieden zelf al beperkte websites aan met toegang tot de documenten van het gebouw. Maar vaak is een vrije discussie tussen de eigenaars niet mogelijk op deze sites. En als u ooit van syndicus zou veranderen, begint u terug vanaf nul – terwijl uw stek op Quimmo.be gewoon verder gaat, onafhankelijk van derde partijen.

Klik hier om gratis een mede-eigendom of toegang aan te maken Klik hier om te zien hoe u Quimmo in de praktijk kunt gebruiken

Het beste nieuws is dat de basisfuncties van Quimmo.be en het aanmaken van uw private zone gratis zijn en de vereniging van mede-eigenaars tot niets binden. Daarom moet u dus niet wachten op een beslissing van de volgende algemene vergadering maar kunt u vandaag al starten, zodat u op de volgende vergadering er al de vruchten van kunt plukken.

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op via ons contactformulier in de balk bovenaan de pagina.

Wilt u meteen beginnen? Klik dan hier om verder te lezen welke stappen best gevolgd worden om ook in uw gebouw met succes te starten.
 


Niets voor u, zo een website?

Maar misschien wel voor uw buurman/buurvrouw - en als uw andere mede-eigenaars Quimmo.be gebruiken doet u er onrechtstreeks ook uw voordeel mee. Trouwens, uw kennissen in een ander appartementsgebouw kunnen er ook baat bij hebben!

Stuur daarom deze informatie door naar andere appartementsbewoners die u kent!

Klik hier om hen een E-mail te sturen

 

Een initiatief van 123Find bvba
BE0807.640.113