Verbintenissenrecht AV beslissing

3 antwoorden [Laatste bericht]
lebragard
Offline
Een AV beslissing in strijd met de wet kan men wettelijk naast zich neerleggen.
De wetgever voorziet NU ( de geplande wijzigingen) in tegenstelling met voorheen dat men met een schriftelijke kennisgeving , de nietigheid kan inroepen en belangrijk in deze , ZONDER beroep te moeten doen op een vrederechter.

Lees volledig artikel :

https://legalnews.be/burgerlijk-recht/verbintenissenrecht/nietigheden-in-het-verbintenissenrecht-wat-wordt-er-voorgesteld-in-het-wetsvoorstel-van-3-april-2019-legalnews-b
SCORPIOEN
Offline
Beslissing AV


Dit bericht heb ik gekregen van het kabinet GEENS :
 

30 januari

Goederenrecht: na 200 jaar eindelijk gemoderniseerd!

 

Mag u de overhangende takken van een boom in de tuin van uw buur zelf snoeien? En hoe kan u voorkomen dat een vervallen grensmuurtje schade berokkent aan uw woning? De antwoorden staan in het nieuwe goederenrecht, dat vandaag werd goedgekeurd in de plenaire. Het goederenrecht, onderdeel van het Burgerlijk Wetboek, bevat een hoop regels over (mede-)eigendom, vruchtgebruik of erfpacht)


 mvg

't appartement
Offline
gedwongen mede-eigendom en herziening goederenrecht
De wetsherziening van het goederenrecht heeft geen directe gevolgen voor de regels die van toepassing zijn op het beheer van de gedwongen mede-eigendom.

De geplande herziening van het verbintenissenrecht zal in concreto weinig tot niets wijzigen voor de gedwongen mede-eigendom.
lebragard
Offline
Nietigheden in het verbintenissenrecht