Alarmsysteem in de liften

5 antwoorden [Laatste bericht]
Jo Konings
Offline
Situatie : appartementsgebouw 12 woningen (2 x6) - gelijkvloers is garage met doorgang naar de 2 woongedeelten - een eerste en een tweede verdieping.
Er zijn 2 liften een 15-tal meter van elkaar verwijderd - voor elke lift is er een afzonderlijke belgacomlijn geinstalleerd om bij defect de noodcentrale op te roepen
vanuit de lift.
Is het verplicht dat elke lift een afzonderlijke installatie heeft of is het ook goed dat er door één lijn de twee liften kunnen bediend worden - er kan een bekabeling door de kruipkelders aangebracht worden.
We zijn op zoek om zoveel mogelijk besparingen te doen op dubbel gebruiken of bv vervanging van systemen bv GSM ipv Belgacomlijn ?

 
Quimmo
Offline
Lijkt me te kunnen

Voor de zekerheid kunt u misschien eens bevestiging vragen bij een EDTC zoals AIB Vincotte, maar ik zie niet direct een reden waarom er geen twee liften op dezelfde lijn zouden mogen komen. Wanneer er maar in 1 lift iemand vast zit, is het in elk geval geen probleem. Het enige wat er zou kunnen gebeuren is dat beide liften tegelijk blokkeren bij stroomuitval, dat er in beide iemand zit en dat beiden tegelijk naar de centrale willen bellen. Maar volgens mij komen ze dan gewoon tegelijk in verbinding met de operator wat ook geen probleem zou zijn. Dan zou het zijn zoals wanneer je thuis twee telefoons in parallel hebt staan.

De leverancier van de noodtelefoon zou moeten kunnen bevestigen of zijn toestellen normaal functioneren in zo een geval, dat zou ik in elk geval navragen.

Sommige firma's bieden ook aan om dit via een GSM module met voorafbetaalde SIM kaart te doen. Dat is de goedkoopste oplossing, maar heeft ook zijn nadelen vind ik. Misschien even deze discussie lezen: http://www.quimmo.be/nl/forum/techniek-diensten-kosten/verplichte-telefo...

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Van Wynsberghe Jan
Offline
Dit is zeker geen probleem.
Dit is zeker geen probleem. Om abonnementskosten te vermijden wordt altijd geprobeerd om zoveel mogelijk liften op één in dezelfde lijn te plaatsen.
DEGO
Offline
abonnement noodlijn
Geachte,
In onze residentie zijn vier liften, verspreid over drie los van mekaar staande gebouwen. Er is slechts één lijn van Belgacom.
Bij een defect op de lijn kan het soms zoeken zijn bij welke lift het probleem zich stelt.

Met vriendelijke groeten,

DEGO

Quimmo
Offline
Terechte opmerking

Dat is een terechte opmerking, maar met twee liften stelt dit probleem zich natuurlijk al minder. Aansluiting zou zo moeten gebeuren dat je voor testen op 1 centraal punt alle liften kunt loskoppelen, dan heb je ook vlug gevonden bij welke het probleem schuilt.

Anders kan het moeilijker worden.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

M2M Tec
Offline
GSM-module in liften.

*** Gewist door de moderator ***

Nog een keer, geen reclame in de forums/geen oudere berichten terug oprakelen ten behoeve daarvan. Indien u reclame wil maken op de site kunt u desgewenst de tarieven opvragen.