Bovenste verdieping terras op dak

1 antwoord [Laatste bericht]
Wohoo123
Offline
Dag allemaal,

Vorig jaar kocht ik een appartement (bovenste / 8ste verdieping). Nu vroeg ik mij af of het mogelijk is en wat ik zou moeten ondernemen om van het dak een terras te maken.

Vooraan en achteraan is er een balkon aanwezig. 
Mijn idee was om achteraan op het balkon/tegen de buitenmuur een constructie / trap te laten plaatsen die een veilige toegang tot het dak kan voorzien. En dan op het dak een omheining te laten plaatsen met een houten vloer of iets dergelijks.

Nu weet ik dat het dak eigendom van de gemeenschap is en dat ik de andere eigenaars om toestemming moet vragen, maar is dit voldoende? Kan een stemming op de AV mij voldoende rechten geven om het nut van het dak te hebben? Dien ik dit nut af te kopen zodat het ook niet meer afgenomen kan worden? 

Een bouwtoelating zal uiteraard ook nodig zijn, maar de VME overhalen lijkt mij het eerste struikelblok?

Ik weet dat het misschien een heel moeilijke is om dit te realiseren, maar het lijkt me wel de moeite waard om dit even te onderzoeken. 

Kan iemand mij helpen? 
 
SIEBE
Offline
DAK
Is een heel gevaarlijk onderwerp. Spreek hier uit ondervinding ( niet bij mezelf ) maar in onze VME.
Is een heel speciaal geval, zal best langs de notaris gaan, indien ge al toestemming van A.V. - VME krijgt. Is een afrader.
Denk maar eens als er in de toekomst een lek in het dak is; moet ge alles afbreken op uw eigen kosten en nog niet te denken aan het feit dat de lekkage of iets anders te wijten is aan uw constructies.
Heeft al tal van ernstige problemen veroorzaakt bij voorgangers elders.
Zou me eerst ernstig bezinnen.