overdracht elektriciteit/gas: OPGEPAST

2 antwoorden [Laatste bericht]
koendb
Offline
Aan alle verhuurders wou ik even mijn wedervaren meegeven betreffende de overdracht van electriciteit en gas aan de huurders.
Ik had een oudere dame als huurster die kwam te overlijden. Met de erfgenamen kwam ik mondeling overeen dat de huur zou stoppen van zodra ik een nieuwe huurder had gevonden. Ze vroegen me wel een formulier van Eandis te tekenen waarop de meterstanden genoteerd werden en waar het verbruik voor hen werd afgesloten. Geen probleem tot daar. Ik had na 1 week al nieuwe huurders gevonden. Ik had zelf geen nieuwe energieleverancier gecontacteerd, en ik kreeg dan ook van Eandis een brief met de melding dat ze de energie zouden afsluiten binnen de 2 weken als er geen nieuwe leverancier werd gecontacteerd. Aangezien ik al nieuwe huurders had meldde ik hen dus dat ze onmiddellijk een leverancier moesten contacteren voor een contract, zoniet werd hun energie afgesloten.

Een dikke 4 maanden later krijg ik bericht van een incassobureau met de melding dat ik 223 euro moest betalen voor levering van energie voor de periode van afsluiten van de vorige huurder tot 6 weken daarna. Het verbruik was forfaitair geschat, de rekening was 223 euro.
Wat bleek? De nieuwe huurders hadden geen contract afgesloten, en Eandis had de levering ook niet afgesloten. Dus er werd daar nog 6 weken energie op mijn kosten geleverd. Ik heb die factuur maar betaald omdat ik deurwaarders e.d. wou vermijden en vervolgens dit bedrag teruggevorderd, maar dat ging niet vlot (uiteindelijk wel gelukt).

Kortom: ik heb mijn les geleerd. Eandis sluit niet zomaar iemand na 2 weken af, en de verhuurder kan opdraaien voor de kosten als de huurder geen contract afsluit.
Quimmo
Offline
Dat is vervelend, maar de

Dat is vervelend, maar de zekerste aanpak is het contract overnemen van de vertrekkende huurders en dan zelf terug overdragen aan de nieuwe huurders. Maar wel een heel gedoe als het maar om een weekje gaat.

Ook wel geklungel van de kant van Eandis in dit geval. Anderzijds, indien Eandis dit effectief had stopgezet was het ook niet handig geweest indien u nieuwe huurders wil rondleiden zonder elektriciteit.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

koendb
Offline
Deze zaak heeft nog een
Deze zaak heeft nog een staartje gekregen.
Nogmaals 2 maanden later krijg ik weer een bericht van een deurwaarder. Eandis had hen gecontacteerd, want ook de periode vanaf stopzetting door de vorige leverancier tot aan het aanstellen van de nieuwe leverancier door de huurders (ongeveer 3 maanden) was ook nog net betaald. Daar vroegen ze aan mij ook nog eens 250 euro voor. Gelukkig kon ik de zaak oplossen door een copie van het huurcontract door te mailen waarna Eandis besloot de rekening door te sturen naar de huurders.