Richt u tot de juiste beslissingnemers in appartementen!

De appartementsmarkt in België is notoir moeilijk ter bereiken voor iedereen die een product of dienst wil promoten. Er is immers geen centraal aanspreekpunt in een mede-eigendom!

Adverteren appartementen of syndicus

1. Gewone eigenaars zitten te verdeeld

Alle eigenaars publiciteit sturen is in de meeste gevallen veel te duur, bovendien is er weinig betrokkenheid bij de doorsnee eigenaar. En u weet zelfs niet wie de eigenaars zijn, veel brievenbussen zijn immers van huurders.

2. De professionele syndicus ziet uw aanbieding liever gaan dan komen…

… en dat kan u hem moeilijk kwalijk nemen.

Omdat de syndicus het enige gekende aanspreekpunt is, denkt u misschien dat deze benaderen de beste optie is. Syndici moeten zeker op de hoogte zijn van uw producten, wanneer de mede-eigenaars interesse zouden tonen. Maar een professionele syndicus zal uw product niet zelf aan zijn klanten voorstellen.

Waarom niet? Heel eenvoudig: een syndicus wordt forfaitair betaald, per kavel en per maand. Indien hij uw aanbieding zou voorstellen, moet hij daar 1. de mede-eigenaars over informeren, 2. een lastenboek voor maken, 3. meerdere offertes opvragen, 4. laten stemmen op een algemene vergadering, 5. kapitaal opvragen, 6. discussies met eigenaars en leveranciers voeren, 7. de werken opvolgen, 8. de factuur betalen en 9. de kosten verrekenen over de verschillende eigenaars. Voor al die inspanning krijgt hij nul euro extra ereloon, maar wel een pak werk en risico op een hoop discussies als er iets misloopt.

3. De vrijwillige syndicus is niet te bereiken

In duizenden mede-eigendommen wordt de (verplichte) functie van syndicus vrijwillig en gratis ingevuld door een van de eigenaars. Deze is betrokken partij en heeft persoonlijk belang bij uw aanbieding. Helaas is deze syndicus nergens geregistreerd, hij heeft geen website, geen vermelding in de Gouden Gids, … het is gewoon een anonieme eigenaar.

Hem aanspreken is ideaal in theorie, onhaalbaar in de praktijk.

 

En dan is er nog Quimmo.be …

 

… waar u rechtstreeks en zonder filter de juiste mensen in appartementen kunt bereiken.

Een - uiterst zichtbare - advertentie op Quimmo bereikt elke maand beslissingnemers en "influencers" in ongeveer 10.000 appartementsgebouwen in Vlaanderen. Onze bezoekers bestaan vooral uit vrijwillige syndici, leden van de raad van mede-eigendom en andere mede-eigenaars die betrokken zijn bij het beheer van hun appartementsgebouw en er in hun vrije tijd meer informatie over lezen.

Kortom, uw doelpubliek! Het zijn deze "influencers" die uw informatie hier terugvinden, die een eventuele aankoop zullen voorstellen op een algemene vergadering en hun syndicus kunnen inschakelen om een dossier uit te werken. Niet andersom!

Heeft u interesse om de beslissingsnemers rechtstreeks te bereiken en niet de uitvoerders? Neem dan langs deze weg contact met ons op.


Opleidingen

Heeft u een verkoopteam of installateurs die u wil opleiden om succesvoller op de appartementsmarkt te zijn en minder tijd te verliezen met offertes die toch geen kans maken? Luc Jacobs, de initiatiefnemer van Quimmo, heeft jarenlange ervaring in mede-eigendom en in business development/marketing. U kan contact opnemen voor een training op maat voor uw mensen. Lees er hier meer over.