Aanrekening kosten bij verkoop van een kavel aan de VME

1 antwoord [Laatste bericht]
Jo Konings
Offline
Iets meer dan een jaar geleden heeft een vorige syndicus een rekening opgestuurd naar de huidige syndicus. Waaruit bestond die rekening : Er werden in een korte periode2 kavels verkocht - voor de "opzoekingen" en antwoord aan de notaris ivm lasten ed. rekent de vorige syndicus 2 x 150€ aan die de VME via de huidige syndicus betaald heeft, zonder zich daarbij vragen te stellen.
Nu bij de controle der rekeningen stellen wij ons daarbij vragen (de RME).

Kan dit zomaar en wat kunnen wij er aan doen ? De huidige syndicus krijgt eveneens zijn ontslag wegens echt wanbeheer. Belgacom 2 x niet betalen : extra kosten (140€) heringebruik stelling -geen verslagen AV opsturen - laat de facturen betalen ...

 
Quimmo
Offline
Lijkt me niet abnormaal

Het is niet ongewoon dat een syndicus een forfaitaire kost rekent voor het samenstellen van de door de notaris of makelaar gevraagde gegevens. U kunt misschien wel kijken wat er in zijn contract hierover vermeld was.

150€ is zeker geen abnormaal bedrag voor deze tussenkomst, vergelijkbare bedragen zien we wel vaker terug.

MAAR, de nieuwe wet (in voege sinds 1/10/2010) zegt wel dat deze kosten ten laste zijn van de verkopende eigenaar, niet van de VME. In de vorige versie van de wet was dit niet expliciet vermeld.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom