Al dan niet gemeenschappelijk?

Geen reacties
bodi
Offline
Zoals in mijn andere threads mails te lezen valt zit ik met een vochtprobleem in mijn appartement en heb daaromtrent alle correcte wegen gevolgd, ook via dit forum werd de gerechterlijke weg meegegeven dus heb via advocaat en vrederechter een syndicus laten aanstellen.

Er is dus wel wat gaande maar aangezien ik nog steeds dagdagelijks geconfronteerd wordt met enerzijds de (fysieke) gevolgen van dit probleem, na de vaststellingen door mijn verzekering nl verstopping en lekkende leidingen komende van andere flats onder mijn woning, zit dit nu al +8 maand vast en reden is (brief verzekering): omdat de tegenpartijen die betrokken zijn allen de zaak tegenwerken en dit zorgt voor dagelijkse pijnen icm mijn neuromusculaire aandoening.

Daarnaast blijft pestgedrag buur ook duren, nu opent ze zelfs een afvoerput op de oprit naast mijn brievenbus en u zal wel begrijpen dat dit voor iemand die zich vaak met hulpmiddel (stok) daarnaar begeeft gevaarlijk is, zeker icm de evenwichtsproblemen.

Dit weekend, omdat mijn vader het deksel bij bezoek soms sluit heeft ze daar zelfs een vuilbak voor gedeponeerd en het melden aan de aangestelde syndicus, wat ik steeds doe met foto's, zorgt voor geen verandering.

Wat ik nu al aan alle instanties heb gevraagd (syndicus, advocaat, verzekering) is hoe de situatie met die beerput nu is maar niemand gaat hier op in dus hoop dat ik hier antwoord kan krijgen.

In de statuten vindt ik niks terug mbt die put, deze bevindt zich volledig op mijn prive koer, ook niet inzake erfdienstbaarheid, enige put waar daarover sprake is is een regenput op de oprit.

Welke rechten heb ik in deze en waar sta ik juridisch wanneer ik zelf over zou gaan tot het oplossen van dit probleem toch voor mezelf, zijnde zowel de putten, welke zich op mijn prive koer bevinden, als de leidingen onder mijn woning laten afsluiten zodat er daar geen overlast meer kan van/door komen.

Zoals u ziet in bijlage spreekt men in statuten over funderingen, ondergrondse leidingen en buizen, riolering en regenwaterputten (op plan regenwaterput rood bolletje) maar dus niks over de beerput die lekt en die ik dus zou willen afsluiten.

Bestaat iets als rioolrecht waar men zich evt op zou kunnen beroepen doch deze zaken zijn niet aangesloten noch verbonden met de riolering dus misschien kan ik daardoor zelf die zaken laten dichtmaken zodat ik er geen last meer van heb en voor mezelf dan al een goede installatie, zijnde septisch put met verbinding tot riolering laten aanleggen.

Zo zie ik het: buur heeft afvoeren verplaatst naar die put dus is absoluut schuldig, of put al dan niet gemeenschappelijk of mijn prive is en hier verduidelijking:

1. Indien gemeenschappelijk: dan is het niemand toegestaan daar zaken aan te veranderen, werken uit te voeren, enz zonder anderen erbij te betrekken en dus zonder toestemming en dat heeft mevr Boone en haar aannemer zeker gedaan, fotos als bewijs van
2. Indien mijn prive: dan heeft mevr Boone helemaal het recht niet om zaken op mijn prive koer te vandaliseren wat gebeurd is dus zij heeft in alle gevallen schuld maar indien die put niet gemeenschappelijk (niet belast met erfdienstbaarheid) is dan zou ik die graag laten vullen zodat het (mogelijke) lek daarin en die gevolgen die ik dagelijks moet ondergaan toch al (voorlopig) kan oplossen

Stel deze vraag nogmaals omdat ik al alles heb gedaan zoals het hoort en daar ook zelf de kosten telkens van draag maar dit gaat niet vooruit en duurt zeer lang, dat op zich zal wel normaal zijn maar wanneer er pijn bij komt kijken zou dat toch anders moeten kunnen.

Alvast heel erg bedankt voor de hulp en graag alle tips want ik wil vooruit, op welke (correcte) manier dan ook.
 
BijlageGrootte
0statutenkoerr.jpg262 KB
00regenput.jpg234.09 KB