BLOKPOLIS

9 antwoorden [Laatste bericht]
syndicimmo
Offline

Wanneer er in de basisakte wordt vermeld vat er een gemeenschappelijke polis is, kan dan via een beslissing van de VME met een normale meerderheid worden overgegaan tot een gesplitste polis (appartementen en winkelruimten) of is deze beslissing niet rechtmatig ?

Syndicimmo

't appartement
Offline
beweegreden?
Leg eerst eens uit welk doel men daarmee wil bereiken.
syndicimmo
Offline
Blokpolis

Door de vele aangiften van schades (glasschades) door de eigenaars van de winkelruimten is de premie van de blokpolis verhoogd.
De eigenaars van de appartementen wensen hier niet voor te betalen. Vandaar hun vraag om de polis te splitsen.

Syndicimmo

SIEBE
Offline
BLOKPOLIS
Volgens mij is een blokpolis met winkels en appartementen al zeer duur, en betalen de gewone eigenaars een hoge premie omdat de prijs van de verzekering door de winkels een stuk duurder zal uitvallen.

Bij de volgende A.V. een agendapunt plaatsen om de winkels een BA UITBATING/EXPLOITATIE te laten afsluiten, welke de schadegevallen veroorzaakt door de winkels dekt. En zodanig niet de blokpolis belast. Voor de winkels is dat ook niet zulke zware kost, gezien fiscaal aftrekbaar als onkosten. En jullie ook van de franchises af raken.

Natuurlijk blijven enkele zaken onder de blokpolis : brand, waterinfiltratie, stormschade ...
welke oorzaak vinden in de totale VME of mede-eigenaars.

Zou jullie makelaar hier zeker voor contacteren of het mogelijk is.
syndicimmo
Offline
Maar is het afsluiten van een
Maar is het afsluiten van een gesplitste blokpolis wettelijk indien in de basisakte een collectieve polis vermeld staat. De gesplitste blokpolis houdt de verzekering in van het gebouw (en geen exploitatie/uitbating) zoals nu ook gedekt is door de collectieve polis. 

Syndicimmo

DEGO
Offline
Blokpolis
Beste,

De aanwezigheid van commerciële panden in een appartementsgebouw geven niet noodzakelijk een hogere verzekeringspremie, behalve indien het gaat om o.a. horeca e.d., kortom zaken met een bijzonder risico. De verzekeraars kijken naar de verhouding appartementen t.o.v. commerciële panden.

Indien er een opsplitsing zou gebeuren is het niet verstandig dit bij twee verschillende verzekeraars te doen. Immers, indien zich een schadegeval voordoet in de gemeenschappelijke delen, kan de twijfel ontstaan welke verzekeraar moet tussenkomen in de vergoeding van de schade (bijvoorbeeld: glasbreuk in de gemeenschappelijke inkomdeur). De afhandeling zou dan wel eens lang kunnen duren.


 

Met vriendelijke groeten,

DEGO

SIEBE
Offline
blokpolis
Dego, is correct, maar op de A.V. kan beslist worden om bij dezelfde verzekeraar 2 polissen af te sluiten.
Ik vraag mij af wat de topic starter doet met de franchises in zijn VME voor al die glasbraken door de winkels. Ten laste van de winkels ( glasbraak privaat ? ) of ten laste van de VME.
SIEBE
Offline
blokpolis
Normaal is de taak van de syndicus ( wettelijk ) om de voordeligste polissen voor uw VME af te sluiten. Hij moet onderzoeken hoe  de VME het best en prijselijkst wordt verzekerd.
Het is ook een normale taak van een goede verzekeringsmakelaar om uw verzekeringen up to date te brengen en voor te stellen om aanpassingen ( indien nodig ) aan te brengen in de polis.
Dus zeker uw makelaar wakker maken, alsook de syndicus.
Clem
Offline
Inkom deur appartement
Mijn inkomdeur van mijn appartement is tijdens mijn afwezigheid door brandweer 
zwaar beschadigd omdat er een rookmelder een geluid gaf resultaat deur moet vervangen worden de syndicus beweert dat dit door de blokpolis zal vergoed worden.
Heeft hier iemand ervaring mee ?
groetjes,
Clem
 
ensor53
Offline
Inkomdeur appartement
Goedemiddag, Ooit had ik hetzelfde voor, de "brandverzekering" heeft het plaatsen van een nieuwe deur vergoed. Mits het via een door hen erkende hersteller was moest ik zelfs de factuur niet voorschieten.