boekhouding

3 antwoorden [Laatste bericht]
cmoers
Offline
Oorspronkelijk telde het gebouw waarvan ik mede-eigenaar ben, 19 kavels (zonder kelder, parking,...). De commerciële ruimte wordt nu opgesplitst in 2 kavels, waarvan 1 verkocht is. Dit betekent dat er nu 20 kavels zijn. Moet er dan een 'dubbele' boekhouding gevoerd worden ?
Ik heb net ook gelezen dat de regel van dubbele boekhouding niet geldt voor gebouwen waarvan één van de mede-eigenaars (niet-professionele) syndicus is, zelfs als er 20 kavels zijn. In dat geval is het vereenvoudigd stelsel van toepassing. Klopt dit ? En wat betekent de term 'niet-professioneel' ? Geldt deze benaming ook voor een persoon die wel onder vorm van vennootschap werkt maar niet in het domein van immobiliën/syndici/... ?
c. moers
Quimmo
Offline
Volgens mij komt u er niet onder uit

Mijns inziens zal u inderdaad een dubbel boekhoudsysteem moeten voeren, gezien het gebouw nu eenmaal 20 kavels heeft. Ook zal u een raad van mede-eigendom moeten aanstellen, indien u deze nog niet heeft.

Er is ook geen onderscheid gemaakt in de wet voor gebouwen met een professionele of een vrijwillige syndicus. Waar heeft u gelezen dat een dubbel boekhoudsysteem niet van toepassing zou zijn in geval van een mede-eigenaar-syndicus? Indien het op deze site zou zijn, kunt u dan even de link posten?

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

cmoers
Offline
Boekhouding
Dank voor het antwoord ! 
Op www.quimmo.be/nl/blog/wetsvoorstellen-wijziging-mede-eigendom-0021 las ik de opmerking van de vereenvoudigde boekhouding in het geval van een niet-professionele syndicus (mede-eigenaar).  Ik merk nu inderdaad dat het om een wetsvoorstel van juni 2011 gaat, en waarschijnlijk nooit goedgekeurd ?  Het is alleszins extreem moeilijk om een duidelijk overzicht te krijgen met al die wijzigingen, voorstellen, ...  Onze politici weten weer erg goed waar ze me bezig zijn blijkbaar !
c. moers
Quimmo
Offline
De gecoördineerde wettekst

De gecoördineerde wettekst vindt u onderaan volgende artikel: http://www.quimmo.be/nl/blog/de-nieuwe-wet-op-de-mede-eigendom-is-goedge...

In de artikels proberen we u op de hoogte te houden van aanpassingen, voorstellen, ...

Wanneer er wetsvoorstellen goedgekeurd zijn, publiceren we ook een artikel en passen we deze aan in de gecoördineerde tekst. Het Staatsblad is en blijft natuurlijk de enige officiële versie.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom