Bord van makelaar in de tuin.

3 antwoorden [Laatste bericht]
oppasser
Offline
Ik heb een vraag over een verkoopbord van de makelaar in de tuin.
Ons appartement staat bijna 2 jaar te koop. Ik heb een gelijksvloersappartement met een tuin van 290m2 waarop ik genotsrecht hebben. Ruim een jaar na het plaatsen van het bord is op de algemene vergadering besloten dat er geen verkoopborden meer geplaatst mogen worden. De syndicus wil nu dat ik het bord verwijder. Ik beroep mij op het recht dat ik heb voor het gebruiksgenot van de tuin. Ook denk ik dat je de regel niet tijdens het spel mag wijzigen en dat de beslissing dan alleen geldt voor nieuwe gevallen.
Vraag: mag dit bord blijven staan?
Iedereen vriendelijk bedankt voor uw antwoord.
Quimmo
Offline
Genotsrecht, ja, maar...

Het feit dat u het genotsrecht heeft van de tuin, betekent nog niet dat u zo maar om het even wat kunt doen. De AV kan nog altijd beslissingen nemen over de tuin en over het uitzicht van het gebouw in het algemeen. U kan er ook niet zomaar een zwembad in gaan aanleggen, al is dit natuurlijk niet vergelijkbaar.

Eventuele pistes:

  • Er heel goed uw statuten op nalezen wat u wel en niet in de tuin kunt doen zonder toestemming.
  • Kijken wat het reglement van mede-eigendom of huishoudelijk reglement verder nog zegt over het uitzicht van het gebouw.
  • Even muggeziften, maar het kan helpen: indien de beslissing letterlijk vermeldt dat er geen verkoopsborden meer geplaatst mogen worden, is dat niet hetzelfde als zeggen dat de bestaande verwijderd moeten worden. De interpretatie van de precieze formulering laten we aan u over...

 

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

oppasser
Offline
Bedankt Quimmo
Ik wil u bedanken voor uw reactie. Met alle punten ben ik het helemaal eens. Punt 1 heb ik uiteraard gedaan, zeken omdat ik zelf deel heb uitgemaakt van de beheerraad. Het reglement zegt hier helemaal niets over. De statuten zeggen dat ik genotrecht heb voor de tuin. Andere medebewoners hebben zelfs hun terras laten uitbreiden zonder enig overleg en dat is geen probleem. Ook moet ik alle kosten betalen voor het onderhoud zoals grasmaaien en heggen snoeien in de privetuin.
Het laatste punt is zeker aan de orde en had daar ook aan gedacht. Een ander feit is dat nog nooit de statutten zijn aangepast. Dit geeft vooral verwarring aan nieuwe bewoners.
Quimmo
Offline
Da's weer wat anders

Als anderen zomaar hun terras uitbreiden zonder goedkeuring, is het weer een andere zaak. Het is natuurlijk niet omdat de ene een overtreding doet, dat u het daarom ook mag. Maar ik zou toch denken dat alles geregulariseerd wordt en via een stemming verloopt of dat men het ook moeilijk hard kan maken van te vitten over een bord in de tuin. Het lijkt me op zijn minst een drukkingsmiddel om de andere "overtreders" aan uw kant te krijgen, ik denk niet dat zij graag hebben dat hun thema ter stemming komt.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom