CE-verklaring lift

3 antwoorden [Laatste bericht]
Kurt
Offline

Appartement opgeleverd in 2008.
Liftinstallateur is failliet gegaan in 2010, en wij zijn omgeschakeld naar nieuw onderhoudsbedrijf in datzelfde jaar (vandaag nog steeds bij hen).
Lift is voorzien van CE sticker

In 2017 wordt er door keuringbedrijf melding gemaakt dat de EG-verklaring ontbreekt in het dossier, iets dat sinds een KB van 10/12/2012 wordt gecontroleerd.

Ik heb dit als syndicus nooit ontvangen, en was in de veronderstelling dat dit bij het dossier in de liftkast zit (waar ik overigens geen toegang tot heb, of iig niet weet hoe). Er werd ook jaren geen melding over gemaakt (2008-2017). Dit blijkt niet aanwezig te zijn in het liftdossier, ook niet bij onderhoudsfirma (nieuw sinds failliet oorspronkelijke installateur), en navraag bij de verkoper van de appartementen destijds leert dat ook zij dit niet hebben, en bij de liftinstallateur kan ik niet meer terecht wegens failliet.

Ik ben in het bezit van een duplicaat van de eindcontrole door het keuringsbedrijf waarin oa de aanwezigheid van de nodige documenten gecontroleerd wordt. En waarin als besluit staat dat er geen opmerkingen zijn en dat er een CE sticker werd aangebracht in de lift. Het keuringsbedrijf hanteert dit document nu als reden om niet langer melding te maken van het ontbreken van de EG verklaring (omdat zij de lift destijds ook gekeurd hebben voor in gebruikname, en goed bevonden hebben). Maar dit voelt als uitstel van executie. Bv wat als het keuringsbedrijf stopt, of wij willen veranderen?

Volgens huidige onderhoudsfirma is de enige mogelijkheid om een nieuwe keuring aan te vragen voor de lift, maar deze zal negatief uitdraaien aangezien de lift niet meer voldoet aan de (intussen vernieuwde) regelgeving omtrent liften. Maw, enige oplossing is een nieuwe liftinstallatie laten plaatsen van om en bij de 50.000 euro.

Ben ik de enige die zoiets abnormaal vindt? Als een EG-verklaring uit 2008 vandaag nog aanvaard wordt als "de lift beschikt over de nodige documenten", dan moet het toch mogelijk zijn om een lift die toen opgeleverd werd, vandaag te kunnen herkeuren aan die normen in geval van verlies van zo'n document?

Iemand ervaring met deze situatie, of die kan adviseren welke stappen wij kunnen ondernemen om te voorkomen dat we een perfect werkende liftinstallatie moeten vervangen door een geheel nieuwe met hoge kostprijs? Mag ik vertrouwen op het document ivm eindcontrole waarin geen opmerkingen staan, of is dit een kwestie van tijd vooraleer we hier opnieuw op worden aangesproken?

Alvast bedankt,
Kurt

't appartement
Offline
kan natuurlijk niet
"Maw, enige oplossing is een nieuwe liftinstallatie laten plaatsen van om en bij de 50.000 euro."

Wat is er dan veranderd aan de wetgeving ivm liften sedert 2008, waardoor een lift die in 2008 wel in orde was nu ineens onaanpasbaar is geworden (voor zover er al aanpassingen zouden moeten plaatsvinden) en compleet vervangen dient te worden?

Dit is onmogelijk!!!
Astrid Clabots
Offline
Liftinstallatie


Geachte

Dit lijkt mij wel heel erg ver te gaan...

Zijn er duplicaten op te vragen van dergelijk dossier ?

Astrid CLABOTS
CLABOTS

Kurt
Offline
Bij wie dan? De

Bij wie dan?
De liftinstallateur is al jaren failliet, de huidige onderhoudsfirma beschikt niet over het document en beweert dat een herkeuring nodig is, de keuringsfirma beschikt ook niet over dit document, en in het dossier in de liftkast zit het ook niet.

Ik kan inderdaad eens navraag doen wat er dan zoal niet in orde is aan de lift volgens de huidige wetgeving waardoor een herkeuring een negatief resultaat zou krijgen.