Eigenaar vs vruchtgebruiker

3 antwoorden [Laatste bericht]
Jennyke
Offline
ik ben eigenaar en iemand anders is vruchtgebruiker
wie beslist dan op de algemene vergaderingen want tussen eigenaar en vruchtgebruiker klikt het NIETwie mag welke stemmen uitbrengen want vruchtgebruiker kan hier de eigenaar op kosten brengen als deze niet kan meestemmen en of beslissen op de vergaderingen ???
vanoppen jeanne
jan lazou
Offline
Art. 577-6 " Par. 1. IedereArt. 577-6

" Par. 1. Iedere eigenaar van een kavel is lid van de algemene vergadering en neemt deel aan de beraadslagingen.  In geval van verdeling van het eigendomsrecht van een kavel, of wanneer dit het voorwerp is van een gewone onverdeeldheid, wordt het recht om aan de beraadslagingen van de algemene vergadering deel te nemen geschorst totdat de belanghebbenden de persoon aanwijzen die dat recht zal uitoefenen."

Partijen zullen dus moeten overeenkomen wie de lasthebber wordt.  De belanghebbenden delen de syndicus schriftelijk de identiteit van hun lasthebber mee.

groeten jan lazou

Quimmo
Offline
U moet er samen uit geraken

De wet zegt dat de naakte eigenaar en de vruchtgebruiker samen moeten beslissen wie deelneemt aan de AV. Zolang de syndicus geen beslissing ontvangen heeft, kunt u geen van beiden deelnemen.

Indien het onmogelijk is om tot een akkoord te komen, denk ik dat u zich tot de vrederechter moet wenden om in uw plaats te beslissen. Ik meen ooit gehoord te hebben dat de rechter dan eerder geneigd is om de naakte eigenaar aan te duiden omdat deze ook moet opdraaien voor de grote investeringswerken zoals dak en gevel. Maar ik denk niet dat dit een zekerheid is, want anders moest er natuurlijk geen uitspraak over gedaan worden.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom