extra appartement in mede-eigendom

1 antwoord [Laatste bericht]
Lien
Offline
Onze buren willen graag hun appartement opsplitsen in twee kleinere appartementen. Zij hebben daarvoor een bouwvergunning ingediend bij de gemeente en het openbaar onderzoek loopt momenteel. Ze geven de indruk dat als zij hun vergunning krijgen, onze mede-eigendom eenvoudigweg van drie naar vier appartementen gaat. Kan dit zomaar, of moet de AV hier zijn toestemming over geven?

deskundige
Offline
Beste,Vooreerst dient u de
Beste,

Vooreerst dient u de statuutakte erop na te lezen.

In deze akte staat dikwijls een bepaling aangaande de al dan niet mogelijkheid om kavels samen te voegen en/of te splitsen ingeschreven.

Bijkomend staat hier meestal ook bij hoe de herverdeling van de aandelen dient te gebeuren. Bijvoorbeeld dat de algemene vergadering hierover dient te beslissen, dat de bestaande aandelen binnen het initiële kavel pro rata dienen te worden opgesplitst,...

Dat, ongeachte voormelde, het betreffende issue sowieso het voorwerp van een dagordepunt dient uit te maken lijkt me logisch aangezien bij een opsplitsing er voorzeker een authentieke wijzigende akte dient te worden opgemaakt. Er wordt immers een kavel bij gecreëerd wat uiteraard ook binnen de beschrijving van de privatieve delen dient te worden weergegeven.

Het lijkt in menigen hun ogen dikwijls veel eenvoudiger dan het in werkelijkheid in de praktijk zal zijn.

Mvg.