Facturen hoofdaannemer nodig voor premies Fluvius

2 antwoorden [Laatste bericht]
Ian
Offline
In een appartementsgebouw, verbouwd onder de Wet Breyne, hebben we, als mede-eigenaars recht op een aantal renovatiepremies van Fluvius.
Dus een maxi-verbouwing door de hoofdaannemer die de appartementen dan verkoopt in zijn geheel. De mede-eigenaar betaalde dus 1 factuur aankoop appartement aan de hoofdaannemer.

Om deze premies aan te vragen, hebben de mede-eigenaars de isolatiefacturen nodig die de hoofdaannemer krijgt van zijn onderaannemers. En deze facturen wil de hoofdaannemer niet geven.

We zijn ondertussen zo ver dat
- we 100 procent zekerheid hebben dat we recht hebben op deze premies
- de hoofdaannemer deze premie niet zelf wil/kan aanvragen
- de hoofdaannemer deze isolatiefacturen niet wil geven
- er een termijn van 1 jaar na factuurdatum geldt om deze premies aan te vragen

We hebben alle informatie die we nodig hebben en voldoen aan alle voorwaarden. We hebben enkel nog deze facturen nodig.

Kunnen we de hoofdaannemer hiertoe verplichten? Is er wetgeving hieromtrent?
SIEBE
Offline
premie
Volgens mij moeten de premies individueel aangevraagd worden ( kan men zelfs langs het gemeentebestuur doen ).
Indien de hoofdaannemer  ( steekt misschien de premie in zijn zak ? ) de facturen niet verstrekt, vraagt die dan op bij de onder aannemer.

Iedere eigenaar kan slechts een premie krijgen ten belope van zijn aandeel in het geheel.

Bij tegenwerking misschien ook eens Fluvius op de hoogte stellen ( misschien kunnen die ook optreden ).
Ian
Offline
Het gaat om een
Het gaat om een totaalrenovatie van een gebouw van 4 appartementen. Bvb het dak is dan gemeenschappelijk en ik als syndicus moet dit dan voor de gemeeenschap aanvragen. Bij ontvangst verdeel ik dit dan volgens de aandelen.(Uitsluitsel gekregen van Fluvius hierover). Fluvius is ook al op de hoogte van het probleem, maar ze kunnen niets doen zonder de isolatiefacturen. We hebben ook al bevestiging gehad dat de hoofdaannemer deze niet aangevraagd heeft en dus niet in zijn eigen zak steekt. Onderaannemers geven ook niet zomaar hun facturen aan de eigenaars, ze verwijzen naar de hoofdaannemer (lijkt mij ook logisch). We hebben alles geprobeerd (tot zelfs voorgesteld dat ik bij de hoofdaannemer op de computer de premieaanvraag doe en mij dan even omdraai als de factuur moet ingegeven worden). Enkel een juridische strijd blijft over.