KI en OV

4 antwoorden [Laatste bericht]
ave
Offline
Geachte,

Ik heb mij afgevraagd of er voor de gronden van de gemeenschap rond de eigenlijke appartemenenten (opritten, wegen, gemeenschappelijke tuinen), geen KI (kadastraal inkomen) wordt bepaald door het kadaster? en dus geen OV erop wordt aangerekend.
Of is het KI van deze delen al verrekend in het KI van elke private eigendom?

Quimmo
Offline
Volgens mij vervat in appartementen

Eigenlijk nog nooit bij stil gestaan. De parkeerplaatsen zijn in elk geval elk aan een eigen KI onderworpen. Maar voor de andere gemene delen ga ik er idd van uit dat dit meegerekend zit in het KI van elk appartement, dit is toch ook zo voor hal, gangen, kelders, enz.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Van Wynsberghe Jan
Offline
Het is zo dat de OV met
Het is zo dat de OV met betrekking tot de gemeenschappelijke standplaatsen aangerekend wordt aan de oudste eigenaar. In een gebouwencomplex met een aantal gemeenschappelijke parkeerplaatsen krijgt onze oudste mede-eigenaar elk jaar een aanslagbiljet.
Quimmo
Offline
Meent u dat nu? Daar heb ik

Meent u dat nu? Daar heb ik nog nooit van gehoord, het kan toch niet dat er een aanslagbiljet voor alle gemeenschappelijke delen naar de oudste/eerste eigenaar gaat? Tenzij dan ter attentie van de VME?

Ik weet ook niet of er geen onderscheid gemaakt moet worden tussen parkeerplaatsen, waar zeker en vast een apart KI voor gerekend wordt (zijn ook verhuurbaar) en de andere delen zoals tuin. Een KI is tenslotte een virtuele huurwaarde, ik denk niet dat er een huurwaarde is voor een gemeenschappelijke tuin of oprit.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom