Kosten voor verwijderen private airco op gemeenschappelijk dak

1 antwoord [Laatste bericht]
jurgen000
Offline
In 2015 werden wij eigenaar van een handelspand (bankkantoor) daterende uit de jaren 70.  Wat betreft klimatisatie dus niet echt up to date.
Wij dienden hiervoor airco-buitenunits te plaatsen op het dak.  Hiervoor kregen wij ook toelating van de VME op deze te plaatsen.
Een jaar later wordt er beslist om tot dakrenovatie (+ isolatie) over te gaan en aangezien deze werken in september starten kreeg ik de melding op de buitenunits te verwijderen.

Namelijk volgend berichtje:

- Wat betreft de airco’s. Ik zou U willen vragen om hieromtrent duidelijk te communiceren naar de eigenaar van het Argenta kantoor, er zijn slechts 2 opties.
- Ofwel neemt hij de toestellen weg voor de werken en kan hij ze na de werken terugplaatsen.
- Ofwel worden ze afgebroken door de dakwerker en dan zal de gemeenschap het niet meer toestaan dat ze terug geplaatst worden.
De toestellen staan op een gemeenschappelijk deel en dat is een gunst uit het verleden. Indien er werken aan de gemeenschappelijke delen moeten uitgevoerd worden dan is het aan de privé-eigenaar om het nodige te doen. De gemeenschap wil hier geen kosten voor dragen.


Navraag bij de leverancier van de airco geeft aan dat dit ongeveer een 5000 euro zal kosten.
Nu is mijn vraag of deze kosten voor mij privatief zijn, aangezien ik toch toelating had om deze te plaatsen (men spreekt nu van een gunst die toen werd verleend) of vallen deze kosten voor de gemeenschap ?
Ik denk te weten dat bv mensen met een dakappartement en hun terras dienen te verwijderen, deze kosten blijkbaar ook voor de gemeenschap zijn.
Kwestie dat ik tijdig onze rechtbijstandsverzekering DAS kan aanspreken om het nodige eventueel te laten doen.

Alvast hartelijk dank !
Astrid Clabots
Offline
Kosten weghalen Airco dak VME


Geachte

Dit lijkt mij gevolgschade van noodzakelijke werken aan de gemene delen.
Wat mij betreft draagt de VME dit...

Astrid CLABOTS
CLABOTS Advocaten en Bemiddelaars