medeeigendom /wegnemen- toelating airco

3 antwoorden [Laatste bericht]
RA
Offline

Sinds vòòr 1997 (ook voor aankoop) hangt er onafgebroken een airco-buitenunit aan de onderkant van de gevel van de mede-eigendom. Vorig jaar was er een nieuwe eigenaar (gebouw +75 eigenaars) die plots eiste dat de airco diende weggenomen ivm esthetisch zicht? de airco unit werd toen onderhouden en opnieuw geschilderd... het wegnemen gebeurde niet . 

 

Nu is men gevel-werken aan het doen en wil men onder mum van die werken mij verplichten om de airco weg te nemen anders dreigen ze deze op mijn  kosten weg te nemen. Men specificeert bewust niet welke werken ... gevelwerken.

 

1° Airco functioneert perfect en dient voor het buro (anderzijds wanneer weggenomen kan niet meer herbruikt worden wgs gas )

 

2° sinds 97 is er geen enkele opmerking gekomen noch syndic noch mede-eigenaars en wellicht werd destijds aan de bank (vorige eigenaar) zelfs toelating gegeven. 

 

3° syndic beweert nu plots dat er geen toestemming werd gegeven .... en toch gaat men dit toelaten gedurende 20jr ??

 

Liet eerder weten dat de airco gerust kan losgekoppeld van de bevestiging , maar niet van de gasleiding en dat men zo de werken zou kunnen uitvoeren.Geen reactie buiten verwijderen of op uw kosten ...

 

In laatste instantie zou eventueel kunnen weggenomen worden op voorwaarde dat men duidelijk mededeelt wanneer het toestel (of nieuw ) teruggeplaatst kan worden.

 

Volgens een mede-eigenaar kan men niet eisen om iets te verwijderen wat men gedurende méér dan 20 tolereerde _ dit is vlas hem stilzwijgend toestemming/toelating geven . 

 

Graag uw advies 

 
lebragard
Offline
airco
zelfde vraagstelling :http://blog.smartsyndic.be/qa/airco/

Wie verplicht u om die airco te verwijderen ? mbt. de gevelwerken ?
(syndicus kan u alvast niet verplichten ! wel de AV)

Werd dit besproken , agendapunt ---->AV ?

Feit : de airco is daar geplaats  en uw eigendom .

https://ondernemingsdatabank.indicator.be/mede_eigendom___privacy/mag_u_een_airco_installeren_in_uw_appartement_/VLTAVGAR_EU18210701/65/related 

 
 

Astrid Clabots
Offline
gedoogbeleid - wegnemen AIRCO - VME


Geachte

Ik merk dat de plaatsing van de airco gedurende jaren gedoogd werd.
Het lijkt mij moeilijk voor de AV om nu op de tellen terug te keren.
Evenwel moet dit onderscheiden worden van werken die nu aan de gemene delen zouden gebeuren, en waar een invloed bestaat op de hangende airco (die bijvoorbeeld minstens tijdelijk moet worden verwijderd etc...).

De airco weghalen opdat de werken kunnen worden uitgevoerd, moet mogelijk zijn. Ik zou gezien het gedoogbeleid van jaren wel eerder geneigd zijn om te stellen dat de airco terug moet worden gehangen op kosten van de veroorzaker, de VME dus ..

Er zal afgewogen worden hoe 20 jaar gedogen opweegt tegen een naar de letter onrechtmatige constructie... het resultaat van deze beoordeling verschil van geval tot geval..

Is er marge voor een bemiddelde en dus door iedereen gedraagde oplossing denkt u  ?

Astrid CLABOTS
CLABOTS

RA
Offline
ondertussen opgevangen via
ondertussen opgevangen via via dat het er om gaat dat 1 nieuwe bewoner blijkbaar de gunst van de syndic geniet .... en hierdoor moet de airco weg ( woont zelfs niet in de onmiddellijke buurt v d unit !); want voor de "gevelwerken"  is volgens  de "schilder" verwijderen niet nodig ; dus duidelijk opnieuw
vuil spel v d syndic die onder een drogreden iemands willetje wil volgen !