Nieuw consumenten TV programma

Geen reacties
SofieV
Offline
 
OPROEP
DE UITSPRAAK (werktitel)
 
Momenteel zijn we bij productiehuis De Mensen (http://www.demensen.be/), onder andere bekend van ‘Reizen Waes’, bezig met de voorbereiding van de pilootopname van een nieuw consumentenprogramma. In deze reeks willen we vooral inspelen op de noodzaak aan juridische informatie bij het publiek.
 
Het programma
 
Iedereen heeft wel eens een juridisch probleem. Bijvoorbeeld; “Mijn onderbuur rookt in de gemeenschappelijke gang - mag dat eigenlijk?”  “Tot hoe laat mogen mijn buren eigenlijk repeteren?” “Mijn buurman is bezig met verbouwingen, en plots zit er een dikke scheur in onze gemeenschappelijke muur, wie wordt er eigenlijk verantwoordelijk gesteld voor de herstellingen?”  “Ik kocht een wagen van een particulier, na een week hapert er van alles aan. Kan ik mijn geld terugvorderen?” “Ik heb per ongeluk de computer op mijn werk stukgemaakt, moet ik daar een vergoeding voor betalen?”

In ‘de uitspraak’ (werktitel) pakken we alle ‘huis/tuin en keuken problemen aan.(geen strafbare feiten).  De presentator gaat op bezoek bij beide partijen en polst naar het probleem. Het geschil wordt voorgelegd aan een EX rechter met een uitstekende staat van dienst. Deze onderzoekt de zaak (met behulp van de nodige experts) en doet op het einde van de aflevering een uitspraak. Beide partijen verbinden zich ertoe zich aan deze afspraak te houden.
 
Onze focus ligt op mensen die willen weten hoe het zit, mensen die een oplossing zoeken voor hun geschil. Wij zijn er om betwistingen te onderzoeken vooraleer ze escaleren en er bijvoorbeeld naar het vredegerecht getrokken wordt. . In  ‘De Uitspraak’ is harmonie is het sleutelwoord!
 
Heeft u een probleem? Kent u iemand die met ons programma geholpen zou zijn? Of u wenst bijkomende inlichtingen? Mail naar sofie.verheven@demensen.be  of bel naar 0483/645688. Eens het programma loopt, werken we met inschrijvingen, maar zo ver zijn we dus op dit moment nog niet…
 
Hartelijke groeten,
 
Sofie Verheven
Redactie
Sofie Verheven
Redacteur deMENSEN
0483645688