Officiële documenten factuur, kastiketten, aangetekend schrijven.

1 antwoord [Laatste bericht]
Laarhof VD Tienen
Offline
- een syndicus vraag een bedrag van een factuur die op naam van de syndicus zijn vennoot staat en gedeeltelijk doorrekent aan de VME's, die hij mee beheert. - Ik heb jullie klusjes man mede-eigenaar en 'Helpen in appartement = zwartwerk? Een mede-eigenaar vraagt 8 uur voor werkzaamheden, handgeschreven briefje van de mede-eigenaar wordt ingeschreven in de boeken. In de vorige VME heb ik duidelijk gezegd, dat er niets in zwart mag betaald worden. Dit is niet genoteerd in de notulen. We kunnen zelfs geen werkongevallenverzekering afsluiten of je moet een RSZ nummer hebben. Deze mede-eigenaar is ouder en fysiek geen 50 jaar meer, dus een blessure is reëel zeker bij sneeuw ruimen op een hellend oprit, of van de ladder vallen bij het vervangen van een lamp. Zoals mijn moeder op haar werk een voet brak en 3% invalide is verklaart en ieder jaar rond de 1600 euro ontvangt van haar vroeger werkgever. Dit wil ik de andere mede-eigenaars zeker besparen, om jaarlijks een bedrag te moeten betalen zolang deze persoon leeft. - aangetekend schrijven, de syndicus neemt als inschrijving in de boekhouding de ene keer de brief als kost, de andere keer het afgestempeld aangetekend schrijven, en de laatste keer het ticket van de Bpost waar ik niets op ziet voor wie,datum. Bij nazicht rekeningen wordt de brief ingeschreven, maar ook het aangetekend schrijven met dezelfde datum naar de zelfde persoon maar met een andere inschrijvingsnummer in de boekhouding en opnieuw aanrekent. onderstaande bron Livios Uitvoering betalingen De syndicus is slechts gemachtigd aan derden betalingen te doen op voorwaarde dat de facturen of schuldvorderingen ten name van de Vereniging gesteld zijn én de onderliggende prestatie voldoende naar recht gestaafd is. Mijn vraag naar jullie toe: Mag of moet ik het bovenstaande allemaal weigeren te betalen, en als commissaris der rekening, de boekhouding afkeuren? Of hoe reageren.


Quimmo
Offline
Achter de syndicus zijn veren zitten

Het aangetekend schrijven lijkt me een kleinigheid, als dit niet klopt zou ik de syndicus gewoon vragen een correctie te doen.

Het zwartwerk is natuurlijk een andere zaak. Indien hij uw opmerking niet notuleert op de algemene vergadering is dat één zaak natuurlijk, maar daarmee is het nog altijd niet toegelaten en kunt u ook daarbuiten protesteren - ik zou dit per aangetekend schrijven doen en melden dat u geen rekeningen betaalt waar geen facturen voor zijn. Op de AV uw verslag uitbrengen en voorstellen van de syndicus geen kwijting te geven voor zijn beleid. Anders kan iemand wel eens op het idee komen u mee verantwoordelijk te stellen indien er ooit iets misloopt.

Indien u ook in de raad van mede-eigendom zit kunt u dit eventueel ook al vermelden in het verplicht halfjaarlijks verslag naar uw mede-eigenaars.

Opmerking: is de helpende mede-eigenaar werkloos? Eventueel de PWA piste eens onderzoeken.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom