Ondernemingsnummer

7 antwoorden [Laatste bericht]
webmaster
Offline
Gepubliceerd met toestemming van de vraagsteller
-------------------------------------------------
Ik ben vrijwillige syndicus van een appartementsblok met 9 appartementen.

Moeten wij ook een ondernemingsnummer hebben en zo ja, waar moet ik dat
aanvragen ? juist adres enz.

Beste dank
HDL
Quimmo
Offline
U dient inderdaad een

U dient inderdaad een ondernemingsnummer aan te vragen. Dit ondernemingsnummer dient u te vermelden op alle uitgaande documenten van de VME.

De meeste mede-eigendommen hebben vandaag al een ondernemingsnummer. Dit kunt u voor de zekerheid eerst even opzoeken in de Kruispuntsbank op http://www.kbo-bce.be/.
Klik op "Public Search KBO"
Bij "Opzoeking volgens zoekwoord", kunt u proberen de naam van uw residentie (best zonder het woord "residentie") of uw straatnaam en uw postcode op te geven en op "Zoek onderneming" te klikken.

Indien uw mede-eigendom nog geen ondernemingsnummer heeft, kunt u er een aanvragen bij de hypotheekbewaarder die bevoegd is voor uw arrondissement. Het kantoor kunt u opzoeken op http://annuaire.fiscus.fgov.be/qw/index.php?lang=nl. Zoek op "Administratie", selecteer AKRED, selecteer Dienst Hypotheekbewaring.

Misschien ook nog nuttig te weten dat een mede-eigendom nu ook niet meer als een gewone consument beschouwd wordt en dat u dus geen aanspraak meer kunt maken op, bijvoorbeeld, een standaard garantieperiode van 2 jaar op uw aankopen of andere voordelen van de consumentenwetgeving.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

anha
Offline
ondernemingsnummer - vme en bankrekening
Beste

Nav het veranderen van bank, worden ook wij geconfronteerd met het aanvragen van een nieuw ondernemingsnummer.
Ons appartementsgebouw telt 4 eigenaars, de syndicus is mede-eigenaar en doet dit op vrijwillige basis.
Tot nu hebben wij steeds 1 rekening gehad op naam van de vereniging van eigenaars. Hierop wordt per kwartaal door elke eigenaar een bedrag gestort om de lopende kosten te dekken. Een reserve leggen we niet aan. Grote of bijkomende uitgaven worden eerst door de 4 eigenaars goedgekeurd en dan door elk ad hoc op de rekening gestort om de factuur te betalen.

Mijn vragen:
- onze vme heeft geen rechtspersoonlijkheid: kunnen wij zo verder blijven werken of moeten wij ons herinrichten? wat zijn de kosten hieraan verbonden?
- wat zijn de kosten verbonden aan het aanvragen van een ondernemingsnummer?
- zijn wij verplicht een rekening te openen voor "reserve", ook als daar geen geld op gestort zal worden omdat het huidige systeem tussen de eigenaars perfect werkt?
deskundige
Offline
Beste, Wat doet u besluiten
Beste,

Wat doet u besluiten dat jullie VME geen rechtspersoonlijkheid bezit?

DEGO
Offline
aanvragen ondernemingsnummer
Beste,

Het ondernemingsnummer voor een VME  is verplicht.  Deze kan kosteloos aangevraagd worden bij het kantoor van hypotheekbewaring mits het bezorgen van de statuten met basisakte waarin vermeld zijn:
- datum van het verlijden van de akte
- de 'verschijners' (bouwheer)
- kadastrale beschrijving van de grond waarop dit gebouw staat
Indien in de beschrijving van de grond het juiste adres (straat + nr.) niet vermeld staat, moet u dit ook vermelden in uw aanvraag om een ondernemingsnummer.

De aanvraag gaat zeer snel.  U kan dit zelfs via e-mail doen.
 

Met vriendelijke groeten,

DEGO

Quimmo
Offline
Reservekapitaal niet verplicht

Het aanleggen van een reservekapitaal is niet verplicht.

Wel moet de syndicus elk jaar verplicht een begroting voorleggen en zou er aan de hand daarvan op een bepaald moment door de algemene vergadering beslist kunnen worden een reservekapitaal aan te leggen.

In een kleine mede-eigendom zoals de uwe is het natuurlijk wel altijd een risico om dit niet te doen, want als één van de eigenaars (of een nieuwe koper) plots geen financiële ruimte meer heeft zou u wel in de problemen kunnen komen als er dringend grote kosten zijn (bijvoorbeeld een nieuw dak of een nieuwe lift). Dan zullen de anderen moeten voorschieten en proberen het geld achteraf te recupereren.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Van Wynsberghe Jan
Offline
Opletten: bij kleinere
Opletten: bij kleinere gebouwen hebben sommige notarissen zogenaamde verdelingsaktes verleden die door het hypotheekkkantoor niet beschouwd worden als VME's en waaraan geen ondernemingsnummer werd toegekend. Dit was één van de achterpoortjes om aan de wet op mede-eigendom te ontsnappen en de gemeenschappelijke kosten tot een minimum te beperken.
duif
Offline
Beste Ben net bezig met het
Beste

Ben net bezig met het aanvraagen van een ondernemingsnr voor onze vme.(4 appartementen+8 garages) Gebouw is van 1971. Onze vme bestaat sinds 2008, maar had nooit ondernemingsnr

Wat bedoelt u precies met verdelingsakte?

Met dank voor uw antwoord