openen rekening voor mede-eigendom zonder RME

1 antwoord [Laatste bericht]
an3s
Offline

Wij zijn pas eigenaar van een appartement in een appartementsgebouw met 6 kavels, en ik zal binnenkort starten als vrijwillig syndicus. Er is geen RME (geen verplichting doordat er geen 20 kavels zijn), en we willen dit ook zo houden.
De persoon die tot op heden het beheer op zich nam (vrijwillig syndicus), heeft gewerkt zonder overeenkomst, en tot op heden is er volgens met administratief niet al te veel in orde. Ik zou graag alles toch min of meer op orde hebben.
De rekening staan momenteel op naam van de vorige vrijwillige syndicus. Ik vermoed echter dat het niet de goede manier van werken is om 2 rekeningen te openen op mijn naam (wat bij schulden, successie bij overlijden, etc).
 

  • Wie moet de titularis zijn van de rekeningen? De vrijwillige syndicus? een RME is er niet.
  • Hoe ga ik te werk om deze rekeningen te openen? moet er eerst een overeenkomst zijn tussen mij als vrijwillig syndicus en de andere eigenaars? indien ja, moeten deze allen mee ondertekenen, of volstaat het dat er in een verslag van AV vermeld wordt dat ik word aangesteld als vrijwillig syndicus?
Alvast bedankt!
tomdr
Offline
openen rekening
beste, 
wat je nodig hebt :
1) de notulen van de AV waarop je aanstelling is bekrachtigd,
2) de schriftelijke overeenkomst tussen uzelf en de VME
3) kopie van de sttuten van de VME
4) het KBO nr van de VME

met deze kan je bij je bankinstelling een rekenng openen op naam van de VME, een rekening waarover jij als yndicus volmacht uitoefent.