Openen rekening voor reservefonds bij ING

1 antwoord [Laatste bericht]
Jacky Deschepper
Offline
Beste,

Sinds een aantal jaren kan je geen spaarrekening meer openen bij ING voor rechtspersonen. Je kan enkel maar een termijnrekening openen. Wij plaatsen ons reservefonds nu op deze termijnrekening. Deze termijnrekening heeft echter beperkingen.
Als eigenaar kan je niet op deze termijnrekening storten. Je kan wel continue geld overplaatsen van zichtrekening naar termijnrekening (bonus account 3) en omgekeerd.
Deze termijnrekening heeft trouwens hetzelfde nummer als de zichtrekening maar dan met een extensie : 087

Is een termijnrekening wel wettelijk om het reservefonds daarop te plaatsen.

Rest ons een nieuwe zichtrekening te openen voor het reservefonds, maar dit kost ons al snel 100 euro.

Graag uw inzichten.

mvg

Jacky Deschepper 
nescio1
Offline
waarom niet gaan kijken bij de concurrentie?

B.W. Art. 577-8 § 4 5 °
 
”…een afzonderlijke rekening ……..geplaatst;”
 
De splitsing werk-/reservekapitaal moet vooreerst gemaakt worden door de syndicus in de boekhouding van de VME.
 
Daarna wordt ze voortgezet in de rekeningen bij de bank.
 
Hamvraag wordt dan of de termijnrekening voldoende afgesplitst is om te voldoen aan de eisen van de wet. Stel de vraag aan de kantoordirecteur (of de juridische dienst).
 
Op zichzelf kan een termijnrekening (duur?) volkomen voldoen.
 
Voor de rekening reservekapitaal is, doorsnee genomen, voor een boeking naar de zichtrekening een beslissing van de AV noodzakelijk. 
 
Hier stelt zich wel de moeilijkheid, bij uw bank, van rechtstreekse storting door een ME op de termijnrekening, wat kan opgelost worden door eerst de storting op de zichtrekening (met duidelijke vermelding voor reserverekening) te laten doen en daarna een overboeking door de syndicus.
 
Taak voor de CvR hierover een strikt toezicht uit oefenen.
 
 
Wij durven stellen dat vele banken de rekeningen VME beschouwen als een verliespost (veel bewerkingen voor geringe bedragen, geen belangrijk blijvend kapitaal).
 
U kan eens navraag doen bij de bank waarbij u nu als particulier uw rekeningen hebt en de AV voorstellen bij hen de rekeningen onder te brengen.
 
Vooralsnog hebben wij, al is het niet perfect, geen slechte ervaring met de bank die al jaren promotie voert over haar politiek ”geen kosten”.