periodieke afrekening van de lasten

3 antwoorden [Laatste bericht]
Vicky
Offline
welke gegevens voor de "periodieke afrekening van de lasten" moet ik aan de notaris doorgeven bij de verkoop van een appartement?
gaat het hier over de jaarlijkse kosten van het gebouw vb. electriciteit, water, verzekering?
alvast bedankt.
nescio1
Offline
periodieke afrekeningen=jaarrekeningen

Het gaat hier waarschijnlijk over de verplichtingen voor de syndicus :
 
B.W. Art. 577-11 § 2 4 ° (tweede alinea)
 
Christian Meersseman
Offline
periodieke afrekeningen
Dag Vicky,

Indien de verkoop juist na het einde van het boekjaar valt,  is er geen probleem.
Gewoon de laatste jaarrekening doorgeven.  Maar dat is helaas niet altijd het geval, dus doe ik dan  het volgende.  Ik geef altijd eerst de laatste afrekening.  Daarna bezorg ik een stand van  al de gemaakte kosten(totaal) van de periode nà de laatste afrekening + het bedrag van de vezekering + onderhoud lift (jaarlijkse facturaties).  Aan de notaris dan om pons pons gewijze de verdeling uit te voeren.  Let wel, hij zal dat zeer naukeurig doen.
Aangezien ik de gewoonte heb om per kwartaal een afrekening te maken voor de mede-eignaars (is boekhoudkundig perfect mogelijk), beperkt die stand van de lasten zich tot een minimum. 
Groetjes,
Christian Meersseman
Astrid Clabots
Offline
informatie - overdracht appartement


Geachte

Ik wil er nog aan toevoegen dat deze opgevraagde informatie de koper een getrouw beeld zou moeten verschaffen over het kostenbudget dat hij mag linken aan de koop die zijn interesse wegdraagt. U begrijpt dat dat voor kopers die ook een leningslast aan zullen gaan van belang is.

Astrid CLABOTS
CLABOTS