Reservefonds
- login of registreer om te reageren
Bij onze laatste afrekening staat nu plots reservefonds vermeld met een som van 9000€. Die afrekening loopt van 01/11/2011 tot 31/01/2012 en staat gedateerd op 5/3/2012. Het betreft hier in feite een voorschot op werken die nog moeten uitgevoerd worden in de maand september. Er werd besloten om die werken te laten uitvoeren op een bijzondere algemene vergadering op 16 februari 2012.
Op onze afrekening staat bovendien ook vermeld dat ons aandeel in de kosten moet betaald worden voor 14 - 02- 2012 ... Hoe kan het dat men al moet betalen voor werken
waarover nog moet beslist worden of die al of niet zullen uitgevoerd worden?
Moeten wij dat zomaar betalen en hiermee een precedent scheppen voor de toekomst of wat kunnen wij hiertegen doen?
Moeten wij met onze afrekening naar de vrederechter?
Ik denk dat u de rol van uw syndicus dient te bekijken?
Diens methode van afrekenen is zeker in vraag te stellen en deze zal zich hieromtrent moeten verantwoorden.
Misschien een spoedvergadering bijeenroepen, en alleszins misschien even een verdere blik laten werpen op de bewuste afrekening naar haar correctheid.
quid de commissaris van de rekeningen?
Beste dank voor het vlugge antwoord.
We kunnen misschien best eerst een afspraak maken met de syndicus om hem op de feiten te wijzen en voorstellen voor een spoedvergadering met voorzitter en commissaris?
U moet ook bekijken of het echt wel om een reservefonds gaat, op een aparte bankrekening, of dat gewoon de verkeerde benaming gebruikt is. Het kan zijn dat de syndicus gewoon provisie opgevraagd heeft om zeker te zijn dat het nodige geld in kas is alvorens de bestelling van de werken te doen.
Strikt genomen heeft u natuurlijk gelijk dat het niet correct is dit te doen, nog voor de beslissing genomen is, maar niet betalen indien het uiteindelijk toch moet gebeuren als de werken gestemd zijn, heeft weinig zin.
Maar zoals hoger gesuggereerd zou ik idd wel eens met de commissaris van de rekeningen afstappen bij de syndicus en de zaak controleren, daarna rapport uitbrengen op de AV. Dan voelt de syndicus ook dat hij zich niet zomaar om het even wat kan permitteren.
- login of registreer om te reageren
_____________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Roel DE CLEERMAECKER is advocaat, met specialisatie in mede-eigendom