RESERVEFONDS

2 antwoorden [Laatste bericht]
ave
Offline
Normaliter wordt jaarlijks beslist over de aanleg van een reservefonds.
Is het wettelijk toegestaan dat  bepaalde eigenaars een reservefonds bijdrage zouden betalen voor wat anders over bvb. 5 jaar zou moeten betaald worden.?
Uiteraard als een bijzondere Algemene Vergadering dit goedkeurt.
Het zou namelijk gaan om een nieuwe lift te bekostigen, waarbij het bestaande reservefonds niet voldoende is op dit ogenblik.
Er zouden dan dus eigenaars zijn die jaarlijks hun bijdrage voor dit reservefonds betalen, en anderen die dat eenmalig zouden betalen.

mvg
deskundige
Offline
Persoonlijk vind ik dit geen
Persoonlijk vind ik dit geen gezonde situatie. Stel dat een van diegenen die in eenmaal wil betalen weldra verkoopt en op het moment van verkoop dan nog niets betaald heeft?

De vergadering besliste om te sparen en elke eigenaar wordt gebonden door de beslissingen van de vergadering, tenzij een of meerdere ervan met succes in rechte worden vernietigd.

Een AV/een syndicus mag niet afwijken van het democratisch systeem waarbij de meerderheid de minderheid bindt.

Als toch anders zou worden beslist, dan zou ik op zijn minst een voorwaarde opnemen dat wanneer een pand wordt verkocht waarbinnen nog geen bijdrage in het RF werd geleverd, dat het tot dan gespaarde aandeel onmiddellijk volledig opeisbaar wordt.
Quimmo
Offline
Lijkt me ook geen goed idee

Of het andere geval, een eigenaar betaalt onmiddellijk alles. Verkoop dan een jaar later zijn appartement en gaat dan het "teveel" betaalde terugeisen.

Ik zou er ook voorzichtig mee zijn. Ik zie er ook het voordeel niet van.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom