RiO - wie kan opstellen?

4 antwoorden [Laatste bericht]
WEVEGE
Offline
kan de VME zelf een RiO opstellen en dat op de AV laten goedkeuren?
dank, WEVEGE
ronald de wilde
Offline
syndicus
Het RIO is een bevoegdheid van/voor de syndicus tenzij de AV anders heeft aangegeven om de eerste versie ervan klaar te maken.
De syndicus zal uitmaken of die eerste versie kan met al dan niet de goedkeuring van de AV.
Bij wijzigingen aan die eerste versie zal de AV zich uitspreken.
Indien de AV beslissingen neemt welke in het RIO dienen opgenomen, is het aan de syndicus om die asap in het RIO in te lassen, en die versie weerom aan alle ME's toe te sturen.
Het draait dus om de syndicus.
Zelf controleer ik, als CvR in onze VME, de correctheid van dat RIO. Ik heb het ook samen met onze syndicus 'op poten gezet'. Kostprijs voor de VME: nul euro.

In de rechterbovenhoek het vakje naast ZOEKEN eens aanvullen met "reglement van interne orde", de kwestie is toch al ruimschoots aan bod geweest op dit forum.

'Wevege', een eenduidig en zonneklaar antwoord geven op uw vraag is niet mogelijk, 't vraagt toch wel enige verdieping in de problematiek ervan, dat van het RIO dd. 1/1/2019 dus. Niet nalaten om dus die zoekfunctie in te schakelen en de reacties erbij 'eigen' te maken.  Succes! 

Ron    
SCORPIOEN
Offline
RiO - wie kan opstellen?

Een CVR moet het werk van de syndicus  niet controlen maar wel de rekeningen en de boekhouding van de syndicus, en daarover verslag uitbrengen aan de Algemene Vergadering

mvg


mvg

ronald de wilde
Offline
#2
Als CvR waak ik over elk gegeven waarbij de VME financieel kan betrokken worden, dus ook over alle mogelijke aansprakelijkheden, in de meest ruime zin.

Maar 'k zal wel een 'freak' zijn zeker.

Ron
SIEBE
Offline
#2 en # 3
Theoretisch heeft Scorpioen gelijk.
MAAR ik hou van een rekencommissaris zoals Ronald. Is dikwijls onmisbaar in een VME, om met bijna zekerheid te kunnen bepalen en controleren of alles verloopt volgens de wetgeving en de normen. De meest syndici houden niet zo van zulke luis in de pels ( alhoewel in geval van Ronald zeker niet ), ook zo voor sommige dwarsliggers.

Maar in een VME waar men op de correctheid en inzet van een CdR, RVME en syndicus kan rekenen; is een plaats waar men rustig kan slapen.
Spijtig dat men op vele plaatsen geen goede slaaprust heeft.