syndicuscontract

5 antwoorden [Laatste bericht]
lebragard
Offline

De bepalingen m.b.t. de overeenkomst met de syndicus zijn deze ook van toepassing op de overeenkomsten gesloten voor 01.01.2019 ?

De bepalingen met betrekking tot de band tussen de syndicus en de vereniging van mede-eigenaars worden opgenomen in een schriftelijke overeenkomst. Zaken die niet expliciet vermeld staan in die schriftelijke overeenkomst , als apart aan te rekenen, kunnen niet aangerekend worden. (art. 577-8 §1)
 

SIEBE
Offline
01.01.2019
Lebragard, ik ben zelf ook al een tijdje op zoek naar die info. Volgens mij weeral onduidelijkheid in de wetgeving. Onze syndicus doet gewoon verder op basis van zijn lopend contract ( loop nog 1.5 jaar ). Wijzigt ook niets. Wil ook geen nieuw contract opstellen op basis wet 01.01.2019. Als CvR ben ik momenteel ook in het ongewisse.
lebragard
Offline
syndicuscontract

Siebe , volgende info gevonden :

7. INWERKINGTREDING
a) Principe: de bepalingen van de nieuwe wet van 18.06.2018 treden in werking op 01.01.2019.

b) De bepalingen m.b.t. de algemene vergadering en de beslissingen van deze algemene vergadering zijn van toepassing op de algemene vergaderingen na 01.01.2019.

c) De bepalingen m.b.t. de overeenkomst met de syndicus zijn van toepassing op de overeenkomsten gesloten na 01.01.2019.

d) De bepalingen m.b.t. het reservekapitaal zijn van toepassing vanaf het boekjaar na de inwerkingtreding en op de gebouwen waarvan de gemeenschappelijke delen minstens 5 jaar voorlopig opgeleverd zijn.

https://www.sma-advocaten.be/pdf/hervorming-appartementsrecht-2018.pdf
 

lebragard
Offline
wel of niet syndicus ..
wel of niet verplicht aanpassen syndicuscontract ?
 

Tarieven opnemen in het syndicuscontract

Vanaf 1 januari 2019 zal het verplicht worden om in het syndicuscontract een tariefregeling op te nemen. Het zal gaan om een lijst met forfaitaire prestaties en een lijst met aanvullende prestaties. Uiteraard steeds met de daarbij horende vergoedingen.

https://rechtenkrant.be/wijzigingen-regels-appartementsmede-eigendom-vanaf-1-januari-2019/

SIEBE
Offline
#1
Lebragard    bedankt voor de info.

Zie ook www.03beheer.be/blog/

Siebe
nescio1
Offline
verwijderd

verwijderd