uitwisseling adressenbestand tussen Syndic en mede-eigenaar

3 antwoorden [Laatste bericht]
Tabora 106
Offline
Twee maand voor onze Syndic vegadering had ik nog GEEN adressenbestand van de mede-eigenaars gekregen door de Syndicus. Haar motto was steeds " de Wet op de Privacy....". Na veel opzoekingswerk stelde ik vast dat volgens de "Wet op de mede-eigendommen art 577-8 §4-pt16" men de adressen MOEST geven op "eenvoudige vraag van een mede-eigenaar". Daar zit een hyaat in de wetgeving. Over een email of tfnr is er nergens van sprake. Ik moet NIET weten waar Jan, Pier en Pol woont. Ik moet enkel weten waar en hoe ik ze kan bereiken. Na rechtstreeks geschreven te hebben naar de Privacy Commissie, hoe nu eigenlijk de vork aan de steel zat , en verwijzende naar de Wet op de mede-eigendommen EN hun advies nr22 dd.11/06/2088-D-D1- rand 24, heb ik bevestiging gekregen verwijzende naar mijn  schrijven en artikels. (zie bijlagen).
​DUS CONCREET, de Syndicus MOET U OP EENVOUDIGE VRAAG het adressenbestand EN wijzigen doorgeven. Emails en Tfnr mogen geweigerd worden. Dit is GEWOON ABSURD !!! Blijkbaar is men bezig met die wetgeving in die aard aan te passen.  
(zie bijlagen)
Mvg
​Freddy
BijlageGrootte
1-Privacy Wet van 08 dec 1992.pdf91.19 KB
2-Privacy advies nr22_2008 - mede-eigendommen.pdf85.21 KB
3-antw. v. Priv.Com op mijn vraag -PO-20171031-0041697.pdf29.62 KB
wet-mede-eigendom-uittreksel-burgerlijk-wetboek-v02-10-2015.pdf148.76 KB
Quimmo
Offline
De syndicus zou ook een

De syndicus zou ook een opt-in lijst kunnen maken en aan de mede-eigenaars vragen of hun email adres al dan niet gecommuniceerd mag worden. Maar dat is extra werk en sommige syndici houden er niet van dat de eigenaars te veel "achter hun rug om" kunnen communiceren.

Misschien kan u dit eens proberen: http://www.quimmo.be/nl/blog/email-adressen-mede-eigenaars-syndicus-weigert

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

lebragard
Offline
vrederechter
Tabora 106
Hier bij ons net hetzelfde , na argumentatie van de wet en privacy commissie , alles gekregen behalve inderdaad telnr en email adressen.
No problem , raadpleeg de witte-gouden gids en je hebt al heel wat telnr.
Vraag aan de mede-bewoners hun email , 9 op 10 geven ze dit je.

Indien syndicus blijft weigeren en zich verschuilt achter " de privacy " dan roept je de syndicus op bij de vrederechter --> verzoeningsprocedure.
Is de syndicus een beroepssyndicus ---> legt klacht neer bij zijn beroepsorganisatie.

Feit blijft dat veel syndici zich heer en meester voelen , profiteren van de goodwill en onwetendheid van de mede-eigenaars en doen wat zij denken dat goed is voor iemand anders !! en een betweter (die op de hoogte is van de wet en van de statuten van het gebouw) is voor deze syndici meestal een lastpost en zageman.

Goddank zijn er ook syndici die werken conform de regels .
 
lebragard
Offline
vrederechter
dubbel post