Verduisterde documenten uit historiek gebouw - Strafbaarheid - Correctioneel of Burgerlijk?

3 antwoorden [Laatste bericht]
John Doe
Offline
Ik heb op de AV van 2021 een inventaris van de aan de syndicus overgeleverde boeken door de vorige beheerder gevraagd. De vorige beheerder (vruchtgebruiker) zijn/haar beheer heb ik vanwege wantrouwen laten beeindigen.

Vandaag heb ik in het bijzijn van de syndicus inzage gekregen in de boeken van het gebouw, waarna mijn vermoeden werd bevestigt, vruchtgebruiker heeft zaken willen verdoezelen en heeft de verslagen van de AV's van 2013 tot en met 2018 laten verdwijnen.

Gelukkig beschik ik over kopijs die ik als bewijs wil aanvoeren.

Leg ik hiervoor klacht neer bij Politie, of ga ik richting Vredegerecht?

Graag advies.

 
nescio1
Offline
(her)lees de forumregels

 
http://www.quimmo.be/nl/forum/juridisch/forumregels
 
Daarin:
“… de antwoorden op dit forum zijn de persoonlijke mening van degene die ze publiceert, ze vormen geen alternatief voor professioneel juridisch advies!”
 
 
 
John Doe
Offline
Met andere woorden, verslagen
Met andere woorden, verslagen waaruit duidelijk de verwaarlozing van het gebouw blijkt, die mogen verduisterd worden.

Tenslotte heeft de persoon die het beheer in handen had nooit wat ondernomen inzake, buiten een front opzetten tegen degene die de wantoestanden aankloeg.

Nu er een officieel syndicus is aangesteld, vallen de lijken uit de kast.

Maar mijn vraag kan niet?.....
Quimmo
Offline
Wat wil u bereiken?

Hangt dat er ook niet van af wat u wil bereiken? Wil u de vorige beheerder laten straffen of wil u dat er iets vergoed wordt?

Indien er echt strafrechtelijke feiten gepleegd zijn lijkt het me nooit kwaad te kunnen klacht neer te leggen bij de politie, dat zal alvast de nodige druk zetten. Of misschien eerst al eens de beheerder in kwestie aangetekend in gebreke stellen en zijn/haar antwoord afwachten? Als die nattigheid voelt is er misschien bereidheid tot een regeling?

Maar ik heb zelf nooit deze stappen moeten ondernemen, ben dus geen ervaringsdeskundige. Ook nog een belangrijke vraag: is het sop de kool waard?

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom