verplicht onderhoud boiler niet nagekomen door huurster

2 antwoorden [Laatste bericht]
steffi
Offline
Mijn appartement is verhuurd. Een huurder moet volgens het huurcontract verplicht om de 2 jaar het onderhoud van de boiler laten doen.

Ik heb daarbij 2 vragen:

1 Moet er een kopie van het verbrandiingsattest  bezorgd worden aan de eigenaar? waardoor bewijs wordt geleverd dat de onderhoudsbeurt is gebeurd!

2. Indien de huurder geen onderhoud laat doen, en er ontstaan mankementen , kan/mag de eigenaar, de huurder daar dan aansprakelijk voor  stellen? En wie moet dan de herstelkosten betalen de eigenaar of de huurder?

Dank bij voorbaat voor een reactie
Steffi
SIEBE
Offline
onderhoud
Quimmo
Offline
Misschien beter als kost aanrekenen

Dat is altijd het probleem met dergelijke zaken, hoe uw rechten afdwingen als de huurder zich niet aan het contract houdt. Indien de problemen na vertrek van de huurder ontstaan kan u onmogelijk nog de kosten doorrekenen.

Bij een volgende huurder zou u kunnen overwegen van een standaard onderhoudskost voor de ketel of boiler bovenop de huurprijs aan te rekenen. Na 2 jaar zou u dan de huurder de optie kunnen geven om zelf voor het onderhoud te zorgen met bewijs, waarna hij de onderhoudskost terugkrijgt. Of u gebruikt het geld om zelf het onderhoud te betalen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom