Vonnis in voordeel

2 antwoorden [Laatste bericht]
Kwongwahcenter
Offline
In ons gebouw is op gelijkvloers een rstaurant, oorspronkelijk waren dit kleine winkeltjes
en de eigenaar heeft deze verbouwd tot een groot restaurant, de eigenaar is tevens de bouwheer van de hele residentie. Er is naar mijn weten nooit een vergunning uitgehangen en overleg geweest met andere eigenaars van de boven gelegen appartementen, ondertussen hebben we uitgevonden dat in 95 de vergunningen geweigerd zijn voor brandveiligheid tot op heden.
De aangelegde afvoeren zijn niet profesioneel gelegd met als gevolg word er schade aangericht aan gemeenschappelijke delen en onder grondse parking.
Door al deze problemen zijn die door mij al aangekaart en daaruit is een rechtzaak gestart door de huidige uitbater/huurder en heeft zijn zaak gewonnen tegen over zijn verhuurder/eigenaar toch word ern niets uitgevoerd volgens het verslag van de gerechts deskundige, de huurder en eigenaar verwijten elkander en de bal gaat van het ene kamp naar het andere en de problemen blijven bestaan. Mijn vraag is nu, kan ik als syndicus/mede-eigenaar de huidige uitbater aansprakelijk stellen voor de schade en hem verplichten de herstellingen uit te voeren op basis van dat hij als een goede huisvader voor zijn huurpand moet zorgen en geen schade mag aanrichten aan derden.
Of zal het veel ingewikkelder zijn.
De uitbater zal een tijd niet meer beschikbaar zijn en de reden kan ik hier niet openlijk vermelden.
Roel De Cleermaecker
Offline
Op basis van artikel 1382 B.
Op basis van artikel 1382 B. Wb. (als u fouten in hoofde van de uitbater) of artikel 544 B. Wb. (burenhinder) zou dit (ik spreek met twee woorden) mogelijk moeten zijn.
Alles hangt af van een grondige studie van de casus, feiten, gevoerde rechtzaak, etc.

_____________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Roel DE CLEERMAECKER is advocaat, met specialisatie in mede-eigendom
 

Kwongwahcenter
Offline
Vonnis
Geachte,
Bedankt voor de info, ik zal eens verder zien wat we nog kunnen doen