wat met het reservefonds ?

2 antwoorden [Laatste bericht]
Joseph Van Nuffel
Offline
het appartement staat te koop (ben bewindvoerder van de eigenaar) nu is in de laatste AV beslist om de maandelijkse kost voor reserve op te schalen. Moet ik deze kosten nog blijven betalen tot het appartement werkelijk verkocht is, want als ik niet kan recupereren is dit voor de eigenaar een verliespost ? Kan ik het betaalde bedrag voor dit reservefonds aanwenden om de toekomstige maandelijkse bijdrage werkkapitaal te betalen ?
SIEBE
Offline
reservefonds
Indien de beslissing op de AV en de opvraging voor de verkoop van het appartement gebeurde, moet de huidige eigenaar die betalen ( of de bewindvoerder ).
U of de eigenaar kunt wel in het verkoopcontract de terugbetaling van reservekapitaal vragen, of de mogelijke koper akkoord gaat is een vraagteken en afhankelijk van hem.

Reservekapitaal is eigedom van de VME en niet terugbetaalbaar.
Maandelijkse provisies werkkapitaal gewoon blijven betalen.
Astrid Clabots
Offline
Reserve - overdracht kavel

Beste

SIEBE gaf correct de juridische principes weer, zoals die TEN OPZICHTE VAN DE VME gelden.
Inderdaad, het is wel zuur dat u nog een laatste storting zou moeten doen in de gegeven omstandigheden; niets belet u om met de koper onderling anders overeen te komen. Maar dan nog mag de VME uit gaan van de wettelijke regeling en zult u in dat geval uw koper ter vrijwaring moeten oproepen.

Astrid CLABOTS
CLABOTS Advocaten