wijziging parkeerplaats door statutenwijziging

5 antwoorden [Laatste bericht]
Daisy Gaillard
Offline
Een mede eigenaar is van mening dat de parkeerplaats die hij kocht samen met zijn appartement niet kan gebruikt worden wegens te klein (nochtans is de parking perfect ingetekend op het plan). 2 maal stond de AV toe om tijdelijk een bezoekersparking te gebruiken zodat hij een regeling zou kunnen treffen met de bouwheer om de parkeervakken na te meten.  Echter nam hij hiervoor geen het initiatief en is niet voor rede vatbaar. Nu in het derde jaar wil hij zijn parking ruilen met één van de twee bezoekersparkings via een wijziging van de basisakte.   Het staat zo op de agenda van de uitnodiging.  Er zijn slechts 2 bezoekersparkings en er zijn zeer beperkte parkeermogelijkheden in de omgeving.  Vandaar dat het probleem nogal gevoelig ligt met de rest van de eigenaars.  Wat is jullie ervaring hiermee en hoe gaan we hier het beste mee om ?
nescio1
Offline
kosten

Wie draagt de kosten van de statuutswijziging?
 
Daisy Gaillard
Offline
Kosten
Aangezien de AV nog moet gehouden worden is hier nog niet over gesproken.  Ik neem aan dat de desbetreffende eigenaar de kosten zal moeten betalen. 
Astrid Clabots
Offline
wijzigingen statuten Parkeerplaats
Geachte

De mede eigenaar in kwestie kocht wat hij kocht.
De anderen ook. Men mag over alles stemmen, maar indien er geen akkoord is, vrees ik dat deze mede - eigenaar daar weinig aan kan veranderen ... 

Astrid CLABOTS
CLABOTS 
nescio1
Offline
goede afspraken maken goede vrienden

Dien nu reeds een bijkomend agendapunt in betreffende de kosten. Kopie aan alle mede-eigenaars.

OK, het agendapunt kan slechts in een volgende AV behandeld worden gezien de bijeenroeping reeds verstuurd is, maar het draagt in elk geval bij tot de helderheid in de aanstaande AV.
 
Daisy Gaillard
Offline
Welke meerderheid
Alvast bedankt voor jullie reactie.  De vraag tot ruiling van de parking is inmiddels op de agenda van de AV geplaatst eind augustus. Ik heb nog één vraag, Met welke meerderheid dient een eventuele wijziging van de statuten plaats te vinden ?  De syndicus stelde mij die vraag, ik vond het wat raar.  Ik kon er niet meteen op antwoorden, ik dacht dat alle mede eigenaren akkoord moesten gaan, maar ben hier niet zeker van.  Dit is mijn laatste vraag.