Winkels delen in gemeenschappelijke lasten

4 antwoorden [Laatste bericht]
oli4
Offline
In onze basisakte staat [quote]"De handelsruimten op het gelijkvloers moeten niet bijdragen in de kosten van verbruik, onderhoud, herstelling en vernieuwing van de lift, in de kosten van onderhoud en herstelling, electriciteitsverbruik, schilderen, kuisen van inkom, trap en traphall, gangen, dit ten aanwijzende titel, voor zover deze handels­ruimten een eigen toegang hebben en aldus geen gebruik maken van deze gemeenschappelijke gedeelten of inrichtingen."[einde quote]
In ons gebouw is sprake van een eigen toegang voor de handelsruimten, maar de eigenaren/huurders van de handelsruimten maken wel gebruik van de gemeenschappelijke inrichtingen: hun energie/water tellers hangen in de gemeenschappelijke kelders. De AV heeft in meerderheid besloten dat ze meedelen in de gemeenschappelijke lasten om die reden. Is dat juist?
Olivier
laspiaggia
Offline
Indien op het ogenblik dat de
Indien op het ogenblik dat de basisakte werd gemaakt die tellers al in de gemeenschappelijke kelders hingen of al gepland werden daar te hangen, dan gaat de beslissing van de AV toch volledig in tegen de geest van de basisakte.
In het andere geval is de beslissing van de AV m.i. nog aanvechtbaar. Tenslotte, hoeveel keer ziet iemand zijn tellers na? De meesten 1 of 2 keer per jaar vermoed ik. Om degene die dus hoogstens eens om de 6 maand de lift en/of de gang gebruikt op gelijke basis mee te laten betalen in de gemene kosten lijkt dan ook totaal overroepen en ingegeven meer door eigenbelang van de leden van de AV dan door redelijkheid.
oli4
Offline
ook gebruik vuilopslag
De beslissing van de AV werd ook gevoed door het feit, dat de handelaars hun kartonnen dozen-afval in de gemeenschappelijke vuilopslagruimten neerzetten, en aldus ook daar gebruik van maken.
Pas na de AV zijn wij aan de weet gekomen, dat die dozen daar neergezet werden door de schoonmaakdienst van ons gebouw en niet door de handelaars zelf. Dus dat argument om hen in de kosten te laten delen lijkt nu vervallen, maar het verklaart het besluit van de AV enigszins: iedereen zag steeds die dozen.
Olivier
laspiaggia
Offline
dat is iets anders natuurlijk
Ja, dat verandert de zaken natuurlijk. Mochten die dozen daar gezet geweest zijn door de eigenaars van de handelszaak, dan zou ik als mede-eigenaar er ook voor zijn dat ze (alleszins wat meer) mee betalen in de gemene delen.
Mikechuchie
Offline
Schoonmaakdienst
De schoonmaakdienst kan die er wel zetten maar van wie zijn ze?
Met een beetje gezond verstand zou het niet nodig zijn die handelaars mee te laten betalen aangezien ze niet of geen gebruik maken van gemeenschappelijke delen,
In onze situatie die gelijk is betalen de eigenaar/ bewoner-gebruiker ook niet aan de gem. kosten wat volgens mij normaal is als je er geen gebruik van maakt.