zonnepanelen op gemeenschappelijk dak

4 antwoorden [Laatste bericht]
Joseph Van Nuffel
Offline

Hallo, een mede eigenaar wil zonnepanelen plaatsen op het dak en wil hiervoor de toelating van de VME. Is er een gevaar later als we dit toestaan (denk aan eventueel vertrek en verwijdering zonnepanelen waardoor dakpannen dienen vernieuwd e.d.) Hoe kunnen we dit best in alle veiligheid voor de VME notuleren?
dank

 

 

ronald de wilde
Offline
natte vinger
Zo met de natte vinger, mocht dit onderwerp, deze vraag, al ontvankelijk zijn voor de meerderheid der ME's.
Eerstens toch, waarom de vraag van die éne niet ombuigen naar een onderzoek voor het geheel der ME's, maar goed!

Bij plaatsing (na goedkeuring door de AV) blijven die panelen verbonden aan het betreffende pand, dus ook de latere verwijdering. Niet direct nodig, maar voor alle zekerheid én leesbaarheid toch maar beter te vermelden.
Ook belangrijk is te vermelden dat bij dakwerken, ter hoogte of onder die panelen, de (tijdelijke) verwijdering van die panelen ten laste vallen van die betreffende eigenaar en dus niet van de VME. Ook niet het terugplaatsen. De eventuele schade aan het dak (zelf) door de plaatsing of verwijdering van die panelen valt ten laste van de betrokken eigenaar.
De aanvaarding van die voorwaarden is een must, vooraleer tot stemming van, en eventuele aanvaarding door, de AV over te gaan.

Ron 
nescio1
Offline
zonnepanelen = onroerend goed (niet meeneembaar ?)
Astrid Clabots
Offline
VME - Zonnepanelen

Geachte

Hier boven heeft men gelijk : u bekijkt de zaak technisch en praktisch, maar bestudeer ze zeker ook eens "beleidsmatig". Is dit verhaal open te trekken naar alle mede - eigenaren ? (ik denk maar aan het plaatsen van laadpalen op termijn, andere mede - eigenaren die zich bedenken en naderhand geconfronteerd worden met gebrek aan plaats voor de eigen panelen, ...)

Uw technische vragen stelt u nog het best aan een vakbekwame installateur. Die raken wel opgelost.

Astrid CLABOTS
CLABOTS
 
chrisguillaume
Offline
Zonnepanelen /VME
Het grote probleem gaat zijn, als er binnenkort nog mede-eigenaars zonnepanelen willen plaatsen, en er op het dak geen plaats meer is. Ik denk dat voor grotere gebouwen, het best is wat zonnepanelen te plaatsen voor het gemeenschappelijk verbruik. Zeker vanaf 3 appartementen/verdiepen, kunnen die niet elk zonnepanelen plaatsen, geloof me echt.