Functiewijziging commerciele gelijksvloers en reeds gestarte renovatiewerken

4 antwoorden [Laatste bericht]
Charles
Offline
De winkelruimte ( gewezen kledingzaak) heeft compromis getekend ( akte wordt later in de zomer 2021 verleden). Er komt een fitnessstudio. 
We hebben vernomen dat er een overeenkomst is tussen huidige en nieuwe eigenaar om reeds met verbouwingswerken  te beginnen ( zijn vandaag beginnen drillen).
Wij zijn niet op de hoogte gebracht ( noch door de syndicus, ook geen aanplakbiljet).
De vergunning is nog niet aangevraagd? / toegekend.
Wat is in deze situatie wettelijk?
Welke stappen kunnen wij ondernemen?
Mvg
SIEBE
Offline
WERKEN
RVM EN SYNDICUS de werken laten stilleggen. Indien beiden weigeren : politie of stedebouwkundige gemeente laten ingrijpen.
Charles
Offline
Bedankt voor uw antwoord. Kan
Bedankt voor uw antwoord.
Kan 1 eigenaar vragen aan de syndicus om de werken stil te leggen?
Volstaat een mailtje aan de syndicus?
( RVM bestaat uit 2 mede eigenaars, waarvan de verkoper er één van is)
SIEBE
Offline
stil leggen werken
Elke eigenaar kan dit verzoek doen bij de syndicus.
Indien die niet ingrijpt : dan de stedebouwkundige van de gemeente/stad inschakelen en of de politie. Laten controleren of zij in orde zijn met de stedebouwkundige verplichtingen voor deze werken.
Syndicus moet zijn mandaat uitvoeren en er voor zorgen dat de stabiliteit van het gebouw niet in het gedrang komt. Veiligheid van de bewoners. Ook indien het een fitnessstudio is : lawaaihinder en komen en gaan. Naar mijn mening een fitnessstudio in een appartementenblok ??? Een kledingzaak heeft men beperkte hinder in den dag. Maar volgens mij fitness stopt niet om 18 uur, begint gewoonlijk maar in de latere uurtjes vol te lopen.

Zou dringend een aangetekend schrijven sturen naar de syndicus. En bij de dienst stedebouw van de gemeente aangifte doen om controle.

https://www.vlaanderen.be/bouwmisdrijven
Baton
Offline
handelspand