opdrachten aan concierge

1 antwoord [Laatste bericht]
odessa
Offline

Er zijn 4 gebouwen waarvoor 1 part-time ,inwonende, concierge is. Het probleem is dat zij enkel een 'opdracht', die nochtans kadert in haar normale taakschema, uitvoert als dat door de syndicus rechtstreeks wordt opgedragen (syndicus beheert 500 tal app.). kan de VME op een wettelijke manier deze bevoegdheid over nemen ? Wij betalen voor iemand die 'niets' doet en de hand boven het hoofd wordt gehouden, voor een onbegrijpbare reden, door de syndic. U stelt zich de kakofonie voor als bv. vuilniscontainers niet worden binnengehaald, quid aansprakelijkheid van ME bij ongeval ?Etc.... (een 45 app met overwegend bejaarde eigen./bewon.)

m.

Astrid CLABOTS oud
Offline
Goede middag, Kunt u mij
Goede middag,

Kunt u mij duiden op welke juridische basis deze conciërge is aangesteld ? Heeft deze "gratis" inwoon ? Of is dit gewoon iemand die zich in het gebouwencomplex heeft laten aanduiden als een soort van "klusjesman/-vrouw" ?

In het laatste geval lijkt mij een vervanging van deze persoon tot de mogelijkheden te behoren. Sedert de nieuwe wetgeving dienen doorlopende overeenkomsten jaarlijks geëvalueerd te worden en in dit geval zou dan de overeenkomst met de "conciërge" een slechte evaluatie krijgen.

Maar, andermaal, hoe is het statuut van deze persoon geregeld? Dit kan namelijk ook een arbeidsrechtelijke verhouding betreffen.

Vriendelijke groeten,
Astrid CLABOTS
ARGUS ADVOCATEN
HASSELT

___________________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Astrid CLABOTS is advocate (www.clabotsadvocaten.be) met specialisatie in mede-eigendom