Verhuren

12 antwoorden [Laatste bericht]
Fonne
Offline

 Een gebouw van 6 appartementen waarvan 2 worden verhuurd en 4 worden bewoond door de eigenaars zelf.
 1 van de 2 appartement werd te huur gesteld en nu heeft de eigenaar er niet beter op gevonden dan het aan te bieden aan het het OCMW met als resultaat dat de nieuwe bewoners vreemdelingen zijn van het marginale type zijn zonder inkomen.
 Een echtpaar van Albanese afkomst met 2 kinderen en een derde opkomst de man heeft zelf nog geen vergunning om te werken
 Het OCMW zorgd toch voor alles huishuur,nieuwe TV ,wasmachine kan dit zo maar de andere eigenaars kunnen hier niet mee lachen.

naicwill
Offline
http://www.diversiteit.be/sit
Quimmo
Offline
Een eigenaar verhuurt

Een eigenaar verhuurt natuurlijk aan wie hij wil, zolang het gebruik van het kavel beantwoordt aan de bestemming zoals bepaald in de basisakte.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Roel De Cleermaecker
Offline
Inderdaad, de eigenaar kiest
Inderdaad, de eigenaar kiest vrij, zolang hij zich conformeert aan de statuten en de inwendige reglementen. Het is trouwens in de eerste plaats de eigenaar die terzake een risico neemt.

_____________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Roel DE CLEERMAECKER is advocaat, met specialisatie in mede-eigendom
 

laspiaggia
Offline
@fonne
Bezorgen deze mensen u overlast of is het het feit dat deze mensen van vreemde afkomst en van "het marginale type" dat u stoort?
Fonne
Offline
Verhuren
 Met alle respect maar nu ben ik toch wat teleurgesteld de eigenaar neemt geen enkel risico het OCMW betaald de huur aan de eigenaar en de huurder mag bij wijze van spreken het appartement slopen het OCMW brengt alles terug in de oorspronkelijke staat.
naicwill
Offline
http://www.spaargids.be/forum
naicwill
Offline
sociaal verhuurkantoor
DirkRommel (niet gecontroleerd)
Fonne,
De syndicus heeft enkel met de VME een contract, vertegenwoordigd door de ME's leden dus (en zelfs niet nominatief) nooit met de huurder(s), deze laatste heeft eigenlijk enkel met zijn/haar eigenaar een juridische/contractuele relatie/verbintenis (dus niet rechtstreeks met de VME) hij/zij dient wel in het bezit gesteld van het reglement van inwendige orde, alsook de notulen. Wellicht kan de huurdersbond hier inzicht geven en eventueel wel adviserend optreden Mvg, DR
Quita
Offline
Verhuren appartement
Onze huurder betaald sinds 3 maanden geen huur meer.Zijn huurcontract begon op 15 aug 2006 en eindigt op 15 aug 2015.Ondertussen heeft hij een budgetmeter voor elektriciteit.Na verschillende telefonische aanmaningen krijgen we steeds hetzelfde antwoord"komt wel in orde".Wat kunnen we ondernemen om onze huurder er zo snel mogelijk uit te krijgen zonder al te veel onkosten?
naicwill
Offline
http://habitos.be.msn.com/nl/
naicwill
Offline
verwijderd
verwijderd
Quimmo
Offline
@Quita

Ik vermoed dat het ook wel vermeld staat in de links van naicwill, maar ik zou me zeker niet beperken tot telefonische aanmaningen. Best schriftelijk en aangetekend.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom