verkoop appartement aan sociaal huisvestingsmaatschappij

8 antwoorden [Laatste bericht]
Marianne J.
Offline
Hallo
Wij zijn ook eigenaar van een appartement maar nu schrijf ik een mail met een geheel ander probleem.
Ikzelf huur een appartement. Onze eigenaar heeft beslist om de blok in zijn geheel te verkopen. Het gaat via een IMMO kantoor. Kenissen van één van de vorige huurders willen deze blok graag kopen en het strookt ook met de prijs die de huisbaas vraagt. Nu heeft de persoon van dit Immo kantoor blijkbaar onder een vals voorwendwsel bij ons op bezoek geweest dit weekend zogezegd met een architect. Later bleek dat dit iemand van de vlaamse huisvestingsmaatschappij is.Wij voelde ons een beetje bedrogen EN als dit laatste zo is, kunnen zij ons dan allemaal uit het appartement zetten,want dit valt toch onder het OCMW dacht ik? Die kenissen melden ons dat ze vorige week het compromis wilde gaan tekenen en dat het door het Immo tegen gehouden wordt.
Graag jullie advies
Marianne

MJ

Quimmo
Offline
Enkele denkpistes

Ik heb geen precies antwoord op uw vraag, maar even twee denkpistes:

1. Als je een huis verkoopt, moet de nieuwe eigenaar de huurders toch "overnemen"? Ik dacht te weten dat de enige reden wanneer de huurders er wel uit gezet kunnen worden, is wanneer de nieuwe koper zelf of bijvoorbeeld iemand van zijn kinderen er in gaat wonen. Ik weet niet of er uitzonderingsregels zijn voor bijvoorbeeld een sociale huisvestingsmaatschappij, maar dat zou ik wel sterk vinden. Na afloop van uw huurcontract is het natuurlijk een ander verhaal...

2. Had de oorspronkelijke geïnteresseerde al een afspraak, zij het niet ondertekend, met de eigenaar? Want je leest ook wel dat een akkoord een akkoord is, ook al is er nog geen compromis getekend. Hij zou dan druk kunnen zetten of eventueel een schadevergoeding eisen, wat de eigenaar wel twee keer zou doen nadenken.

Misschien een richting om in verder te zoeken...

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Roel De Cleermaecker
Offline
Beste, Als u over een
Beste,

Als u over een geregistreerde huurovereenkomst beschikt, bent u beschermd conform de voorschriften van de woninghuurwet.

_____________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Roel DE CLEERMAECKER is advocaat, met specialisatie in mede-eigendom
 

wakwarius
Offline
NIEUW: camera op (B)AV
Binnenkort wordt in een appartementsgebouw een BAV gehouden. Eén van de agendapunten is: bespreking isolatie dak Prijzenswaardig idee, was het niet dat deze isolatie al eens goedgekeurd was,  in april ll. op de statutaire AV  . Er was nagenoeg unanimiteit. Maar dat was duidelijk buiten de syndicus gerekend. Die stelt in zijn verslag immers zonder blikken of blozen, dat beslist is om de dakisolatie dit jaar "door te spreken"!!!!Ge moet er maar op komen ... Uiteraard meteen schriftelijk protest door een viertal mede-eigenaars , maar tevergeefs. Notulen op het einde van de AV zijn er niet , omdat de syndicus dat boudweg weigert .
Vandaar dit idee: laten we  aanwezigheden, beraadslagingen en beslissingen dit keer met een VIDEOCAMERA vastleggen. Wie of wat kan er daar tegen zijn ? De waarheid heeft immers haar rechten. Groot voordeel: betwistingen achteraf bij voorbaat uitgesloten. 
Wakwarius
Marianne J.
Offline
hallo ik denk dat je uw vraag
hallo ik denk dat je uw vraag bij het verkeerde onderwerp geplakt heeft

MJ

Marianne J.
Offline
Goede middag Waar kan ik
Goede middag

Waar kan ik terecht om te weten of mijn huurcontract geregistreerd is? Was dat in 2005 al verplicht? Mijn huisbaas is namelijk 91 jaar dus ik veronderstel dat hij dat niet gedaan heeft.

Marianne

MJ

wakwarius
Offline
Marianne
Groot gelijk.
Mss wordt mijn vraag wel opgepikt via de mails ?
Sorry
Wakwarius
Quimmo
Offline
Registratiekantoor

Een huurcontract wordt geregistreerd bij het registratiekantoor van uw streek. Meer informatie vindt u op http://www.belgium.be/nl/belastingen/registratierechten/huurcontracten/

Daar kan men u waarschijnlijk vertellen of uw contract geregistreerd is en welk verhaal u heeft tov uw verhuurder indien het niet het geval is. Misschien vindt u nog sancties voor niet-registratie, die kunnen helpen om hem onder druk te zetten.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Marianne J.
Offline
Bedankt voor de snelle
Bedankt voor de snelle reactie. Ik ben er even op gaan kijken en nu heb ik wat meer info
Dank je
Marianne

MJ