aanwezigheid op de vergadering /problemen

4 antwoorden [Laatste bericht]
Marianne J.
Offline
Goede middag
Het gelijkvloers appartement is onlangs op lijfrente verkocht aan een nieuwe eigenaar.
Wij hebben allemaal met de vorige eigenaar alltijd problemen gehad en discussies zodat onze vergaderingen nooit op een constructieve wijze zijn kunnen verlopen.
De vorige eigenaar eist nu dat ze als 2e persoon (naast de nieuwe eigenaar) op de vergaderingen aanwezig wil zijn. Ze wil mee in de mails bijgevoegd worden zodat ze van alles op de hoogte blijft ivm financien /vergaderingen/ besprekeningen enz. Echter niemand van de andere eigenaars wil haar nog op de vergaderingen hebben.
Kunnen wij haar dit weigeren?
Alvast bedankt
 

MJ

SIEBE
Offline
AV
Per kavel is en wordt er slechts 1 lasthebber aangeduid. Is zowel voor echtparen/samenwonenden.
Dus voor het gelijkvloers zal de bewoonster op lijfrente of de lijfrente/eigenaar opgenomen worden in het register van de syndicus.

Indien een van beiden lasthebber is; kan de andere slechts per volmacht aanwezig zijn.

Het gelijkvloers blijft de kosten betalen, dus weigeren op de AV ( als ze lasthebber is, of gevolmachtigde ) zal niet kunnen.
Marianne J.
Offline
AV
Alvast bedankt voor je snelle antwoord !
Elke eigenaar heeft iemand extra bij zich op onze vergadering. Voor de bewoners van het 2e verdiep is er altijd de dochter bij omdat de mama de taal niet helemaal goed begrijpt. Dan is het handig dat iemand de belangrijke dingen kan verklaren. Bij ons is mijn mijn man eigenaar en ik ben mee op de vergadering omdat de vergadering ook bij ons gehouden wordt. In het verleden waren de mensen van het gelijkvloers ook met 2 aanwezig. We hebben nooit problemen gehad op onze vergadering. Het is pas toen de nieuwe eigenaars van gelijkvloers er kwamen wonen dat alles moeizaam begon te lopen en ontaarde in ruzies. Deze hebben onlangs hun appartement verkocht op lijfrente. Ze wil echter nog mee samen met de nieuwe eigenaar op de vergadering aanwezig zijn . Wij en de andere eigenaars willen dat absoluut niet ! Kunnen wij haar weigeren?
 

MJ

SIEBE
Offline
#2
Dat de partners beide aanwezig zijn; wordt in de meeste gevallen toegelaten door syndici.
Slechts 1 ( de lasthebber ) is de woordvoerder. Is bij ons ook zo.

Wel goed in het oog houden wie de aanwezigheidslijst ondertekend : dit voor misverstanden later.
nescio1
Offline
strenge dagvoorzitter gevraagd
 
Ons inziens hoort een aanwezigheidslijst correct en volledig te zijn. Alle aanwezigen horen er in vermeld te worden.
 
In het hoger geciteerde voorbeeld is het gedoogbeleid wel sterk uitgebreid.
 
Een oplossing kan zijn dat duidelijk in de aanwezigeidslijst aangegeven wordt wie de wettelijke vertegenwoordiger is en als enige spreek- en stemrecht zal uitoefenen.
 
Best legt de dagvoorzitter in het begin van de vergadering nogmaals deze spelregels uit en laat dit notuleren.