Agendapunt: Datum AV "bekrachtigen"

1 antwoord [Laatste bericht]
WouterVandenHove
Offline

Onze AV had georganiseerd moeten worden in de eerste helft van juni (unanieme beslissing vorige AV). Deze gaat nu echter door op 27 juni. Waarom die periode niet gerespecteerd wordt, is niet vermeld.
Sommige mede-eigenaars zijn hierover niet te spreken, anderen zijn op vakantie vertrokken.

Als eerste agendapunt staat om deze datum te "bekrachtigen".
Wat zijn de gevolgen als een meerderheid deze datum niet bekrachtigd?
Is meteen dan de ganse AV dan ongeldig? En moet deze dan overgedaan worden?

Is er een manier om te zeggen "wij zijn hier principieel absoluut niet mee akkoord, maar nu we hier toch zijn, laat ons verder doen." Of kan zoiets niet?

Quimmo
Offline
Dat lijkt de enige oplossing

De enige oplossing lijkt me inderdaad van formeel te protesteren maar de vergadering toch te laten doorgaan. De andere optie is dat er pas volgend jaar opnieuw een vergadering zou zijn en dat is natuurlijk ook niet wenselijk.

Indien het om een "routine" vergadering gaat maakt het ook niet zoveel uit. Ik zou wel oppassen met het nemen van beslissingen die heel delicaat liggen bij sommige afwezige eigenaars, of beslissingen met een grote financiële impact. Een eigenaar die er niet bij kan zijn zou dit kunnen aangrijpen om naar de rechtbank te trekken om de beslissing te laten vernietigen. Nu, als hij dat niet doet binnen de 4 maand is de beslissing toch geldig en als hij het wel zou doen is het nog koffiedik kijken of hij gelijk zou krijgen of niet.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom