BAV uitnodiging

3 antwoorden [Laatste bericht]
ELWE
Offline
Er was een fysieke BAV voorzien in de maand december (weggevallen wegens nieuwe Covid maatregelen én er wordt geen digitale vergadering voorzien...)
Dient de syndicus, op verzoek , de identiteit van de mede-eigenaars die een BAV wensen, bekend te maken aan alle mede-eigenaars ?


 
Quintin47
Offline
#1
Ik denk van wel aangezien hij toch moet kunnen aantonen dat er een aanvraag was van minimaal 10% van de aandelen. Hij hoeft dit niet vooraf mee te geven maar de nodige vragen beantwoorden hierover tijdens de Bav lijkt me toch een minimum..
nescio1
Offline
niet 10 % maar 20 %

Het initiatiefrecht tot het bijeenroepen van AV en BAV ligt in eerste instantie bij de syndicus.

Hij is hierover geen verantwoording verschuldigd andere dan dat voor een BAV hij het dringend karakter van de bijeenroeping moet kunnen aantonen.

 
Quintin47
Offline
#3
@Nescio1: Bedankt voor de correctie. Ik was iets te snel het is inderdaad 1/5 of 20% en niet 10% zoals ik eerst aangaf. (Art.3.87 - Algemene vergadering: Organisatie)

De topic starter geeft niet aan of de BAV is georgannisseerd op vraag van enkele mede-eigenaars of op initiatief van de syndicus zelf. Het lijkt me toch niet meer dan normaal dat men enige toelichting geeft en indien men dit vraagt ook bewijst. Wat de reden van de BAV is en op wie zijn initiatief deze tot stand kwam. Er zijn namelijk in de meeste gevallen extra kosten aan verbonden.. Wat zou je zelf doen moest er in de eigen VME te pas en te onpas een BAV georganisseerd worden zonder bijkomende uitleg of bewijzen?