Bezwaarschrift tegen openbare werken: door wie?

4 antwoorden [Laatste bericht]
Marik
Offline
Men wil de straat heraanleggen. Dat veroorzaakt zware hinder voor de toegankelijkheid van het gebouw, en elke eigenaar zal daar last van hebben.

Om een bezwaarschrift in te dienen, moet men een persoonlijk belang hebben. Kan de syndicus dat namens alle eigenaars? Heeft hij m.a.w. een 'persoonlijk belang'? Of moet elke eigenaar dat nu zelf gaan doen?
nescio1
Offline
beiden

https://bilzen.bibliotheek.be/catalogus/bruno-schoenaerts/een-kafkaiaanse-nachtmerrie-de-belgische-justitie-analyse-en-remedie/boek/library-marc-vlacc_1584311
https://www.sampol.be/pdf/sampol_1996_02_p12_15_landuyt_renaat.pdf
 
Wij zijn nog altijd onder de indruk van onze lectuur van het hogerstaande boek.
 
Daarin wordt o.a. betoogd dat Belgische rechters alle mogelijkheden opzoeken om beslissingen te vermijden.
 
Wij menen ons te herinneren dat eisen van vzw’s werden afgewezen omdat zij geen persoonlijk belang hadden bij hun eis.
 
Niet juridisch gevormd denken wij opgemerkt te hebben dat, in dergelijke gevallen, vwz’s nu hun eis formuleren samen met enkele particuliere personen.
 
 
SCORPIOEN
Offline
bezwaarschrift....


De syndicus kan dat...als een AV hem daartoe opdracht geeft, misschien kan hij het ook als het een bewarende maatregel zou zijn of daad van voorlopig beheer ( Art 577-8 §4,4°  BW) die achteraf goedgekeurd  moet worden door eeen AV.


mvg

Marik
Offline
Bezwaarschrift
Bedankt voor de reacties.

Bij nader inzien mag een bezwaar ook komen van een rechtspersoon. We doen het dus als VME. Voor de zekerheid doen toch ook een paar individuele eigenaars mee (cf. advies Nescio).

En intern volgen we dan de procedure die Scorpioen beschreef, gezien het dringende karakter en de belangrijkheid van de dreigende schade voor ons gebouw.
SIEBE
Offline
#2
Even scorpioen aanvullen.

Indien de werken voor de volgende AV starten, zou ik een BAV laten bijeenroepen ( onder de vleugels van de syndicus ) : 20 % van de aandelen voor een BAV met als punt deze openbare werken.
Bezwaarschrift best indienen vooraleer de werken starten.