Digitale AV - how to?

9 antwoorden [Laatste bericht]
WEVEGE
Offline
Een van onze 8 eigenaars wenst dit jaar nog, een digitale AV. Verschillende anderen zijn volslagen leken en hebben er de software niet voor. Toch willen we het zo doen. Kan iemand in detail toelichten hoe het in zijn werk gaat (of waar een goede handleiding voor dummy's te vinden is)? Moet elke deelnemer dezelfde software hebben? Kan het enkel audio? Is er een "modulator" en kan dat gelijk wie zijn? Hoe/door wie wordt een dagorde verspreid en de kans geboden er punten aan toe te voegen?Alle deelnemers zullen op een bepaald tijdstip aan hun PC of tablet moeten zitten; wie organiseert dat...
graag goede raad.
wevege
nescio1
Offline
geen avonturen indien juridische zekerheid gewenst

 
In de huidige stand van de wetgeving NIET juridisch sluitend mogelijk.
 
Zoals bij de kindjes: eerst gaan en dan pas lopen.
 
https://www.flexmail.eu/dyn/tpl_attributes/user_documents/user_30565_documents/Minister_van_Justitie_stelt_oplossing_voor_aan_syndici_en_mede-eigenaars.pdf
“Vergaderingen zullen (onze onderlijning) digitaal kunnen plaatsvinden.
 
Ook:
https://blog.smartsyndic.be/qa/elektronisch-stemmen/
 
 
nescio1
Offline
B.W. Art. 577-6 ยง 2

U kan ervan uitgaan dat het initiatiefrecht tot bijeenroepen van (B)AV bij de syndicus zal blijven samen zijn verplichting de notulen op te maken.

 
 
 
nescio1
Offline
kosten digitaal vergaderen: aderlating voor mede-eigenaars?
 
In de huidige stand van de wetgeving: NEEN.
Gebruik volmachten.
 
https://blog.smartsyndic.be/qa/kan-op-de-algemene-vergadering-nu-reeds-elektronisch-gestemd-worden/
 
Op dit forum wordt dikwijls gesignaleerd hoe sommige syndici de regels naar hun hand zetten of gewoonweg niet respecteren.
 
 
Melkkoe VME?
 
Het is te voorzien dat om het elektronisch stemmen mogelijk te maken dure softwarepakketten zullen opdoeken, al dan niet opgelegd door de syndicus.
 
 
Quimmo
Offline
En wanneer het mogelijk wordt...

Zoals nescio1 aanhaalt moet de wet er nog komen. Met 8 kan u misschien wel al vandaag tot unanimiteit komen bij een schriftelijke besluitvorming, dan kan u het zo oplossen.

Eenmaal het wettelijk is, bestaan er genoeg systemen om digitaal te vergaderen en, zelfs wanneer er een abonnement betaald moet worden, is dit dan maar voor 1 maand nodig en echt niet duur. Zoom bijvoorbeeld kost 14€/maand, dus dat is dan de totale kost van uw vergadering en iedereen kan met web browser inbellen.

Maar het is wel riskant als er mensen zijn die hier niet mee overweg kunnen. Zij kunnen natuurlijk een volmacht geven, maar u kan eigenlijk geen mensen uitsluiten omdat ze hier niet mee overweg kunnen. Ik zou dan zeker enkele dagen op voorhand een repititie doen voor wie zich niet zeker voelt. Anders loopt uw vergadering in het honderd.

Documenten digitaal ondertekenen, voor zover nodig, kan dan weer met de SignRequest website waarbij je een beperkt aantal documenten per maand gratis kan ondertekenen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

SCORPIOEN
Offline
Digitale AV versus schriftelijke AV


In het wetsontwerp van Justitie zou een schriftelijke AV met 4/5e ( in plaats van unaniem) van de aandelen mogelijk zijn.

Moeten dan ook alle beslissingen nog  met 4/5e ( in plaats van unaniem) van de stemmen gebeuren ?


 


mvg

nescio1
Offline
geduld is een mooie deugd

Wachten op Godot.
 
SIEBE
Offline
DIGITAAL
Ik vraag mij af of er een wet bestaat of het juridisch correct is om mensen te dwingen : go digital ??
Verschillende zijn volslagen leken; maar toch willen wij het zo doen = dwang ?

Als men mensen dwingt om digitaal te gaan, vind ik het normaal dat zij die het absoluut willen deze mensen in staat stelt om mee te gaan ( kosten betalen ).

 
nescio1
Offline
ook
S4Y
Offline
Online algemene vergaderingen

*** aanpassing door Quimmo ***

Publiciteit verwijderd