Frontvorming/misbruik meerderheid aandelen

9 antwoorden [Laatste bericht]
John Doe
Offline
Ik ben mede-eigenaar in een gebouw van 4 appartementen.

Het aanstellen van een officieel syndicus op mijn vraag via het vredegerecht heeft kwaad bloed gezet, doch gezien de frontvorming had ik weinig keuze.

Tot op heden worden noodzakelijke en dringende herstellingen tegengewerkt, door 2 verdiepen die een meerderheid in aandelen hebben.

Elke vraag van mij uit zullen ze tegenhouden en dit door twee verdiepen die hun meerderheid van aandelen hiervoor misbruiken.

Is er een oplossing deze situatie een halt toe te roepen?


 
ludo segers
Offline
Een syndicus doet enkel het

Een syndicus doet enkel het financieel, als er herstellingen moeten gebeuren is er soms ook een meerderheid nodig. Dus veel ben je daar niet mee voorrruit.
Je kan wel naar de vrederechter stappen.

SIEBE
Offline
SYNDICUS MOET VEEL MEER DOEN
https://www.desyndic.be/blog/taken-syndicus

https://www.wanted.law/nl/Most-Wanted/Wanted-Facts/Artikel/Id/24200/De-s...

Een syndicus is niet alleen verantwoordelijk voor het financiële plaatje, maar ook het beheer van de VME, het in goede staat houden en onderhouden van de gebouwen. Administratieve activiteiten rond het reilen zeilen van de VME ( nutsvoorzieningen, verzekeringen, personeel, leveranciers-aannemers ... ).

Uitvoering van de beslissingen AV.  Het laten functioneren van de VME.

Kleine niet dringende herstellingen worden beslist op de AV. Tevens grote renovatiewerken ...

Syndicus moet DRINGENDE herstellingen of problemen laten uitvoeren en nadien verslag uitbrengen op de AV. Hij heeft hiervoor geen toelating nodig van de AV, gezien hoogdringendheid.
John Doe
Offline
Daar zit al een advocaat op,
Daar zit al een advocaat op, op dit dossier.
John Doe
Offline
Syndicus stuit op tegenstand
Syndicus stuit op tegenstand inzake het betalen van facturen.

Bvb. iets waar hij bewarende maatregelen in getroffen heeft, weigert één mede-eigenaar mee te betalen.

Dit louter omdat dit mij aanbelangde, aanhoudende vochtproblematiek in de slaapkamer. Opgelost eind 2021, en was aanwezig sinds 2014... Ik kamp met COPD Gold II, maar dat is mijn probleem. Zwarte en groene schimmel achter de plinten door opstijgend vocht uit de kelder, evenzo. (Septische tank waarvan men wist dat ze gescheurd was sinds 2010, is hersteld in 2021), schade aan mijn CV installatie in de kelder en de rest, weer mijn probleem.

Twee verdiepen, één mede-eigenaar en één vruchtgebruiker (lees vermoedelijke mede-eigenaar) spreken onderling af wat ze zullen tegenhouden.

Ook als de syndicus met een offerte afkwam in mei 2021 voor dringende herstellingen voor de dakrand en de terrassen. Word deze tegengehouden, laten zij een offerte opmaken waar ze serieus in gesnoeid hebben, niet confrom de wetgeving, om vervolgens de werken niet te laten uitvoeren. Terrassen?, ik heb een e-mail teruggaande naar november 2010 waar ik de toenmalige mede-eigenaar van het derde verdiep aanschreef even te kijken naar het terras daar ik brokken beton in de tuin heb gevonden.

Moest ik hier mijn boekje opendoen over deze personen, gaat men mij voor gek verklaren dat ik hier nog blijf wonen.
Baton
Offline
JD....
JD , het enige wat je nu nog kan en moet doen is 1. zorgen dat je gezondheid zowel lichamelijk als spychisch onder controle blijft en 2. de syndicus blijven aanspreken/onder druk zetten......hij moet het nodige doen !! cfr. oa. link van Siebe.

Rekening houdend met uw vorige vragen en opmerkingen is Uw situatie met de andere mede-eigenaars totaal verziekt en zal/kan in deze "moderne tijd" "bling-bling" "menselijk" niet meer hersteld worden......

Het ga je goed anno 2022.

Moest ik hier mijn boekje opendoen over deze personen, gaat men mij voor gek verklaren dat ik hier nog blijf wonen.
 
John Doe
Offline
De syndicus is niet zo zeer
De syndicus is niet zo zeer het probleem, wel twee verdiepen die samen overheersen met aandelen en daar graag misbruik van maken en mij en de syndicus tegenwerken.

Ik wens niet mee te betalen voor een volledige opbouw van terrassen die men al jaren verwaarloosd. Basisakte geeft aan dat indien deze volledig vernieuwd dienen te worden, ik alles dien mee te betalen, balustrade, tegels, beton...

Noch wil ik verantwoordelijk gesteld worden voor schade aan personen of voertuigen vanwege deze nalatigheid.

 
Astrid Clabots
Offline
bewindvoerder ...

Geachte


in welbepaalde omstandigheden, men strooit er gelukkig niet mee .., kan een bewindvoerder aangeduid worden ... 

Vr Gr
Astrid CLABOTS
CLABOTS 

John Doe
Offline
Dank u wel mevr. Clabots, ik
Dank u wel mevr. Clabots, ik neem dit op met de syndicus.

Met wederkerende vriendelijke groet,
John Doe
Offline
Update
Recent heeft de syndicus een plaatsbezoek van de stadsarchitect kunnen regelen. Blijkt dat de terrassen niet waterdicht zijn, het verval duidelijk zichtbaar is, groeien zelfs planten en struiken uit de scheuren.

De mede-eigenaars van de meest vervallen terrassen hebben de offerte door de syndicus aangebracht afgewezen op de AV van 2021 en kwamen zelf met een offerte af. Zij het dan dat deze niet gelijkwaardig is aan deze van de syndicus en er zaken werden weggelaten om de kosten te drukken. Ook kosten die privatief aan de terrassen zijn en ten koste van hun respectievelijke eigenaars, daar werd in offerte N° 2 geen rekening mee gehouden en alles is bijeen geteld.

Offerte N° 2 lijkt dan door weggelaten zaken als: Vervangen balustrade en herstellen dakrand en als laatste de betegeling niet in te calculeren, goedkoper. 

Om eerlijk te zijn, ben ik benieuwd wanneer de werken effectief uitgevoerd gaan worden. Brokstukken vallen hier al sinds 2010 naar beneden. En ik als eigenaar van het gelijkvloers, wens niet verantwoordelijk gesteld te worden voor de nalatigheid van 2 mede-eigenaars.