opmerkingen op verslag algemene vergadering door volmachtdrager

1 antwoord [Laatste bericht]
tomdr
Offline
Als een volmachtdrager (lastdrager) na de AV vaststelt dat er opmerkingen dienen gemaakt te worden betreffende het verslag van die AV, kan die volmachtdrager (lasthebber) dan opmerkingen formuleren onder eigen naam, of dient de mede-eigenaar deze opmerkingen te formuleren. 
Met andere woorden, draagt de volmacht van een lasthebber tot en met het ontvangen van het verslag van de AV en het formuleren van opmerkingen hieromtrent?
En hierbij aansluitend : wie moet er een verslag ontvangen van de AV? Alle Mede-eigenaars? Alle stem-gerechtigde mede-eigenaars? Moeten de niet-eigenaars volmachtdragers ook een verslag ontvangen?
met vriendelijke groeten,

Quimmo
Offline
Volmacht is beperkt

Een volmacht geeft de volmachthouder het recht om de mede-eigenaar voor één enkele algemene vergadering te vertegenwoordigen, op deze vergadering. Dit betekent niet dat de volmachthouder het beheer van de mede-eigenaar over neemt.

Het verslag gaat natuurlijk naar de mede-eigenaar en niet naar de volmachthouder. Indien de mede-eigenaar wil weten of het verslag correct weergeeft wat er op de vergadering besproken is, is het aan hem om dit te controleren in samenspraak met de lasthebber die aanwezig was. Het is dan ook aan de mede-eigenaar om opmerkingen te formuleren indien die er zouden zijn.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom