Raad van mede-eigendom

4 antwoorden [Laatste bericht]
jan lazou
Offline
Beste Quimmo,

Is er bepaald hoeveel leden in de RME mogen (moeten) zetelen?

Beste dank!
Quimmo
Offline
Eventueel in uw reglement

Wettelijk niet, maar de samenstelling van de raad van mede-eigendom kan wel bepaald zijn in uw reglement van mede-eigendom. Meestal raadt men aan om met een oneven aantal te werken om gemakkelijker knopen te kunnen doorhakken.

Best kan men vermijden om een te groot aantal te specificeren omdat de werking efficiënt moet blijven en ook omdat u zeker moet zijn dat u voldoende kandidaten vindt, natuurlijk. Bedenk dat u onder de nieuwe wetgeving ook nog eens een voorzitter van de AV en een commissaris van de rekeningen zult moeten vinden.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

jan lazou
Offline
Beste Quimmo, Ik neem aan dat
Beste Quimmo,

Ik neem aan dat de voorzitter en de commissaris ook deel uitmaakt van die raad van mede-eigendom?  

Beste dank!
Van Wynsberghe Jan
Offline
De voorzitter van de
De voorzitter van de vergaderingen is meestal de voorzitter van de raad van mede-eigendom. De commissaris maakt zeker geen deel uit van de raad van mede-eigendom om belangenvermeninging te vermijden.
deskundige
Offline
Ik verwijs naar het antwoord

Ik verwijs naar het antwoord van Quimmo.

Indien het aantal leden niet in het reglement van mede-eigendom is ingeschreven, wat overigens meestal ook zo is, dan komt het volgens de wet de Algemene Vergadering toe om over de samenstelling (aantal leden) te beslissen.

Net zoals bij de oprichting van een RVM dient de vergadering het betreffend dagordepunt met minstens een 3/4de meerderheid goed te keuren.