syndicus factureert bijzondere prestaties verkeerd en te vroeg

Geen reacties
Pojkan23
Offline
Onze syndicus van ons kleine gebouw is tot onze spijt steeds te laat met het betalen van facturen (verzekeringen, loodgieter, elektriciteit, enz.) ... behalve de facturen die hij zelf aan de vereniging uitschrijft. Die betaalt hij consequent stipt op de factuurdag zelf.
Voor andere facturen (voor brandverzekering enz). verifieert de syndicus steeds of alle mede-eigenaars akkoord zijn met de betaling (onnodig, want goedkeuring van de  contracten waren reeds in de notulen te lezen).
Goedkeuring voor de facturen van zijn eigen bijkomende syndicusprestaties vraagt hij nooit. Zo rekent hij consequent via facturen prestaties aan die nog niet afgerond zijn, prestaties waar hij eigenlijk nog aan moest beginnen. In onze vme is mededinging vereist vanaf bedragen boven de 400 euro. Zijn factuurbedragen liggen steeds onder dat bedrag.
Zijn facturen zijn ook onbehoorlijk opgemaakt: geardresseerd aan 'vme antw' zonder adres, zonder ons ondernemingsnummer, zonder betaaltermijn, zonder algemene voorwaarden.


Hoe gaat dit gewoonlijk in zijn werk bij bijzondere prestaties van de syndicus? Hoe kunnen we die facturen protesteren en door wie, door de CvR of door de eigenaars?