Taken van een syndicus

1 antwoord [Laatste bericht]
DO
Offline

Beste,
Ik had graag geweten welke taken tot het takenpakket van een syndicus behoren. Bestaat hier een eenduidige beschrijving/regelgeving over?
Bvb. Al 2 jaar op rij dienen de eigenaars vervangstukken van de verwarmingsketel te betalen omdat er te laat mazout wordt bijgevuld.
De inhoud van onze tank is ook niet gemakkelijk te interpreteren. Ik denk dat dit dmv een stok dient te gebeuren...
Is het tijdig laten bijvullen bv. een syndicustaak of niet? Ik merk dat hierover verschillende verhalen/verwachtingen cirkuleren. Is het zinvol  een beschrijving van syndicustaken vast te leggen? Zo ja, waar dient dit in opgenomen te worden?
Vriendelijke groet,
DO

DO
Quimmo
Offline
Regelgeving is eerder vaag

Persoonlijk lijkt het ons nogal evident dat een syndicus zorgt voor het technisch beheer in het algemeen en dus ook voor een tijdig bijvullen van de voorraad stookolie, zout van de waterverzachter, enz. Sommigen sluiten hiervoor trouwens volumecontracten voor al hun gebouwen af bij een leverancier.

De wet op de mede-eigendom beschrijft in artikel 577-8 §4 de taken van de syndicus echter in vrij algemene bewoordingen.

Wat belangrijker is, is artikel 577-8 §1 wat zegt dat er een schriftelijke overeenkomst tussen de VME en de syndicus moet zijn. In deze overeenkomst kan in meer detail bepaald worden wat verwacht wordt van de syndicus in het geval van uw specifieke VME. Wij kunnen u dus zeker aanraden dergelijke eisen duidelijk in het contract te laten opnemen en in een lastenboek bij de eventuele vervanging van uw syndicus.

Als achtergrond: er is nu een wetsvoorstel over het takenpakket van de syndicus, met een oplijsting van 67 taken.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom